Anatomia-ilta: JALKATERÄ & POLVI

Tervetuloa Jutta Aallon anatomia-iltaan oppimaan jalkaterän ja polven toiminnasta joogan näkökulmasta!

AIKA: pe 9.10.2020 klo 17.30–20.00
PAIKKA: ASANA Helsinki -joogastudio, Kaikukatu 2, C-rappu (käynti kadun puolelta)
OPETTAJA: Jutta Aalto, osteopaatti (AMK), iyengar-joogaopettaja, Kinetic control -liikekontrollin tutkiminen ja terapeuttinen harjoittelu
Hinta: 55 / 65 € (sis. alv. 10 %)
EARLY BIRD: Kurssin hinta on 23.2.2020 mennessä 10:lle ensimmäiselle ilmoittautuneelle 55 € ja tämän jälkeen 65 €.
Ilmoittautumiset:  Varaa tästä >> 

Miten jalkaterä ja polvi toimivat joogatessa ja mitkä ovat tärkeimmät anatomiset seikat harjoituksen kannalta? Mistä polvikivut voivat johtua ja miten hoitaa niitä liikkeen avulla?

Kurssilla tutustutaan jalkaterän ja polvinivelen toiminnalliseen anatomiaan niin teorian kuin käytännönharjoitusten kautta. Jalkaterän toimivuus, lihasvoima ja liikkuvuus vaikuttavat polven, lonkan ja alaselän toimintaan sekä koko kehon kannatteluun. Jalkaterän syvien lihasten herättely tuo tukea kävelyn lisäksi moniin liikuntaharrastuksiin. Joogassa jalkaterän aktivoiminen tukevoittaa erityisesti seisoma-asentoja. Jalkaterän aktivoiminen maadoittaa ja tuo tietoisuutta koko kehon alueelle.

Illan aikana käydään läpi:
 • jalkaterän ja polven anatomia, sekä tyypillisimmät ongelmat kuten jalan kaarien laskeutuminen ja polven rasitusvammat

 • alaraajan linjaus, miten lonkka ja jalkaterä vaikuttavat polven linjaukseen yhdessä ja erikseen

 • kuinka aktivoida jalkaterä parhaan mahdollisen tuen saamiseksi alaraajaan

 • yliojentuvien polvien hallinta

 • paljon käytännönharjotuksia jalkaterälle ja polvelle yhdistettynä joogaan!


Avaamme ovet kurssille 20 minuuttia ennen kurssin alkua. Joogastudiolta löytyvät matot ja tarvittavat apuvälineet, ellei kurssin kuvauksessa toisin mainita.

***
HUOM! Työpaja sisältää yleistä perustietoa tuki- ja liikuntaelimistöstä, jonka kautta voit ymmärtää kehon toimintaa perustasolla. Ongelmien ilmetessä kehon normaalitoiminta on kuitenkin jollain tavoin muuntunut, joten perustoiminnan ymmärtämisellä ei välttämättä voi ratkaista ja korjata poikkeuksellista toimintaa.

Mikäli sinulla on henkilökohtainen ongelma jonkin kehon alueen kanssa suosittelen sen läpikäymiseen henkilökohtaista vastaanottoaikaa tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutuksen ammattilaisen kuten osteopaatin, fysioterapeutin tai naprapaatin kanssa. Tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutus on monisyinen asia, mihin tarvitaan asiantuntijan haastattelu, tutkimus ja henkilökohtainen liiketestaus, jotta vaivaa voidaan tarkemmin ymmärtää ja sitä kautta valita sopivat hoitokeinot. Ryhmätyöpajoissa tällaiseen yksityiskohtaiseen työskentelyyn ei ole mahdollisuutta, lyhyitä opetukseen liittyviä esimerkkejä lukuun ottamatta.  

VARAA PAIKKASI WORKSHOPIIN

Iyengarjoogaharjoituksista on tullut täydellinen työkalu omille anatomian kursseilleni. Teoriaa vastaavan yksityiskohtaisen harjoituksen kautta anatomia herää henkiin omassa kehossa. Iyengarjooga on hathajoogan muoto, jonka erikoisuutena on jooga-asentojen, eli asanoiden, tarkka linjaus ja yksityiskohtainen tarkastelu. Harjoituksen laatu on tutkivaa ja rauhallista. Harjoituksen tukena voidaan käyttää erilaisia apuvälineitä joilla luodaan mahdollisuus saada paras hyöty kustakin asanasta, harjoittelijan notkeudesta tai voimasta riippumatta. Iyengarjoogalla voi parantaa lihastasapainoa, vahvistaa heikkoja lihaksia ja lisätä liikkuvuutta jäykkiin lihaksiin ja sidekudoksiin. Tutkivan ja tietoisen harjoittelun kautta kehotietoisuus lisääntyy ja mieli hiljentyy. Kun keholliseen harjoitteluun tottuu, mielen hiljentymisen ja hengityksen merkitys korostuu. Tällöin harjoittelusta tulee pikkuhiljaa aktiivista meditaatiota ja tietoista läsnäoloa, joka on hyödyllistä kehon lisäksi myös mielelle.
- Jutta Aalto


Palautus- ja peruutusehdot:
 • 30 vuorokautta ja aikaisemmin tehdyistä peruutuksista palautamme kurssimaksun (-15 € toimistomaksu).
 • 29–14 vuorokautta ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 70 % kurssin hinnasta.
 • 14–7 vuorokautta ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 50 % kurssin hinnasta.
 • Alle 7 vuorokautta tehdyistä peruutuksista emme valitettavasti enää palauta rahoja. Kurssille voi hankkia itselleen korvaavan osallistujan.
 • Lääkärintodistuksella palautamme kurssimaksun (-15 € toimistomaksu).
 • Rahat palautetaan siihen järjestelmään, millä maksu on alun perin suoritettu, ellei toisin mainita/sovita.
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.