SI-nivel & jooga

ASANA:n anatomia-ilta Jutta Aallon kanssa!

AIKA: pe 20.9.2019 klo 17.30–20.00
PAIKKA: ASANA Helsinki -joogastudio, Kaikukatu 2, C-rappu
OPETTAJA: Jutta Aalto, osteopaatti (AMK), iyengar-joogaopettaja, Kinetic control- liikekontrollin tutkiminen ja terapeuttinen harjoittelu
Hinta: 65 € (sis. alv. 10 %)
Early bird: Kurssin hinta on 10.6.2019 mennessä kymmenelle ensimmäiselle ilmoittautuneelle 55 €.

SI-nivel tai suomeksi ristiluu-suoliluunivel on pinta-alaltaan suuri tasonivel ristiluun ja lonkkaluun välillä. Tämä nivel on luonnostaan tukeva ja suhteellisen liikkumaton. SI-nivel voi ärtyä mikäli liikettä kohdistuu niveleen joko liikaa tai jos siinä on liikerajoitus eli nivel ei pääse kunnolla liikkumaan. SI-nivelen alueeseen vaikuttaa suuresti keskivartalon sekä lonkan lihasten tasapaino. Tule luennolle oppimaan miten voit itse vaikuttaa SI-nivelen alueeseen sekä joogan näkökulmasta että erilaisilla lihaksia tasapainottavilla harjoitteilla.

Tällä luennolla opit:

- Mikä on SI-nivel, miksi se voi kipeytyä ja mitkä ovat tyypilliset kipusäteilyalueet?

- Mitkä ovat keskeisimmät asiat, mitä tulisi huomioida joogaharjoituksessa SI-nivelen kannalta?

- Harjoitteita SI-nivelen alueelle sekä liikkuvuuden että stabiliteetin näkökannalta!

Ilmoittautumiset:  Varaa tästä >> 

***
HUOM! Työpaja sisältää yleistä perustietoa tuki- ja liikuntaelimistöstä, jonka kautta voit ymmärtää kehon toimintaa perustasolla. Ongelmien ilmetessä kehon normaalitoiminta on kuitenkin jollain tavoin muuntunut, joten perustoiminnan ymmärtämisellä ei välttämättä voi ratkaista ja korjata poikkeuksellista toimintaa.

Mikäli sinulla on henkilökohtainen ongelma jonkin kehon alueen kanssa suosittelen sen läpikäymiseen henkilökohtaista vastaanottoaikaa tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutuksen ammattilaisen kuten osteopaatin, fysioterapeutin tai naprapaatin kanssa. Tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutus on monisyinen asia, mihin tarvitaan asiantuntijan haastattelu, tutkimus ja henkilökohtainen liiketestaus, jotta vaivaa voidaan tarkemmin ymmärtää ja sitä kautta valita sopivat hoitokeinot. Ryhmätyöpajoissa tällaiseen yksityiskohtaiseen työskentelyyn ei ole mahdollisuutta, lyhyitä opetukseen liittyviä esimerkkejä lukuun ottamatta.  

Iyengarjoogaharjoituksista on tullut täydellinen työkalu omille anatomian kursseilleni. Teoriaa vastaavan yksityiskohtaisen harjoituksen kautta anatomia herää henkiin omassa kehossa. Iyengarjooga on hathajoogan muoto, jonka erikoisuutena on jooga-asentojen, eli asanoiden, tarkka linjaus ja yksityiskohtainen tarkastelu. Harjoituksen laatu on tutkivaa ja rauhallista. Harjoituksen tukena voidaan käyttää erilaisia apuvälineitä joilla luodaan mahdollisuus saada paras hyöty kustakin asanasta, harjoittelijan notkeudesta tai voimasta riippumatta. Iyengarjoogalla voi parantaa lihastasapainoa, vahvistaa heikkoja lihaksia ja lisätä liikkuvuutta jäykkiin lihaksiin ja sidekudoksiin. Tutkivan ja tietoisen harjoittelun kautta kehotietoisuus lisääntyy ja mieli hiljentyy. Kun keholliseen harjoitteluun tottuu, mielen hiljentymisen ja hengityksen merkitys korostuu. Tällöin harjoittelusta tulee pikkuhiljaa aktiivista meditaatiota ja tietoista läsnäoloa, joka on hyödyllistä kehon lisäksi myös mielelle.
- Jutta Aalto


Palautus- ja peruutusehdot:
  • 30 vuorokautta ja aikaisemmin tehdyistä peruutuksista palautamme kurssimaksun (-15 € toimistomaksu).
  • 29–14 vuorokautta ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 70 % kurssin hinnasta.
  • 14–7 vuorokautta ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 50 % kurssin hinnasta.
  • Alle 7 vuorokautta tehdyistä peruutuksista emme valitettavasti enää palauta rahoja. Kurssille voi hankkia itselleen korvaavan osallistujan.
  • Lääkärintodistuksella palautamme kurssimaksun (-15 € toimistomaksu).
  • Rahat palautetaan siihen järjestelmään, millä maksu on alun perin suoritettu, ellei toisin mainita/sovita.
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.