Sidekudos eli faskia teoriassa ja käytännössä

ASANA:n anatomia-ilta Jutta Aallon kanssa!

AIKA: pe 18.10.2019 klo 17.30–20.00
PAIKKA: ASANA Helsinki -joogastudio, Kaikukatu 2, C-rappu
OPETTAJA: Jutta Aalto, osteopaatti (AMK), iyengar-joogaopettaja, Kinetic control- liikekontrollin tutkiminen ja terapeuttinen harjoittelu
Hinta: 65 € (sis. alv. 10 %)
Early bird: Kurssin hinta on 26.6.2019 mennessä kymmenelle ensimmäiselle ilmoittautuneelle 55 €.

Sidekudosta eli faskiaa on joka puolella kehoa ja sillä on useita eri tehtäviä, jotka ovat oleellisia kehon toiminnan kannalta. Sidekudos osallistuu mm. asennon ja eri rakenteiden kannatteluun, voiman välittämiseen, suojaa kehon eri rakenteita ja toimii nesteenvälityksen kanavana. Lisäksi sidekudoksessa sijaitsee erilaisia tuntoaistimuksia, kuten kehon asentoa, kipua, painetta ja värinää aistivat hermopäätteet. Tässä työpajassa opit perusteet sidekudoksen koostumuksesta ja ominaisuuksista. Saat tietää minkälaisia erityyppisiä sidekudoksia on olemassa ja miten liike ja liikunta vaikuttavat niihin. Lisäksi opitaan yli- ja aliliikkuvuudesta, joka on osittain sidekudoksen määrittämä ominaisuus.

Tällä luennolla opit:

-Mitä sidekudos on, mistä se muodostuu?

-Mitkä ovat sen tärkeät tehtävät osana elimistöä?

-Miten liike, liikunta ja joogaharjoitus vaikuttavat kehon erilaisiin sidekudoksiin?

-Kuinka parantaa sidekudoksen liikkuvuutta ja kuinka stabiloida yliliikkuvaa kehoa.

Ilmoittautumiset:  Varaa tästä >> 

***
HUOM! Työpaja sisältää yleistä perustietoa tuki- ja liikuntaelimistöstä, jonka kautta voit ymmärtää kehon toimintaa perustasolla. Ongelmien ilmetessä kehon normaalitoiminta on kuitenkin jollain tavoin muuntunut, joten perustoiminnan ymmärtämisellä ei välttämättä voi ratkaista ja korjata poikkeuksellista toimintaa.

Mikäli sinulla on henkilökohtainen ongelma jonkin kehon alueen kanssa suosittelen sen läpikäymiseen henkilökohtaista vastaanottoaikaa tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutuksen ammattilaisen kuten osteopaatin, fysioterapeutin tai naprapaatin kanssa. Tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutus on monisyinen asia, mihin tarvitaan asiantuntijan haastattelu, tutkimus ja henkilökohtainen liiketestaus, jotta vaivaa voidaan tarkemmin ymmärtää ja sitä kautta valita sopivat hoitokeinot. Ryhmätyöpajoissa tällaiseen yksityiskohtaiseen työskentelyyn ei ole mahdollisuutta, lyhyitä opetukseen liittyviä esimerkkejä lukuun ottamatta.  

Iyengarjoogaharjoituksista on tullut täydellinen työkalu omille anatomian kursseilleni. Teoriaa vastaavan yksityiskohtaisen harjoituksen kautta anatomia herää henkiin omassa kehossa. Iyengarjooga on hathajoogan muoto, jonka erikoisuutena on jooga-asentojen, eli asanoiden, tarkka linjaus ja yksityiskohtainen tarkastelu. Harjoituksen laatu on tutkivaa ja rauhallista. Harjoituksen tukena voidaan käyttää erilaisia apuvälineitä joilla luodaan mahdollisuus saada paras hyöty kustakin asanasta, harjoittelijan notkeudesta tai voimasta riippumatta. Iyengarjoogalla voi parantaa lihastasapainoa, vahvistaa heikkoja lihaksia ja lisätä liikkuvuutta jäykkiin lihaksiin ja sidekudoksiin. Tutkivan ja tietoisen harjoittelun kautta kehotietoisuus lisääntyy ja mieli hiljentyy. Kun keholliseen harjoitteluun tottuu, mielen hiljentymisen ja hengityksen merkitys korostuu. Tällöin harjoittelusta tulee pikkuhiljaa aktiivista meditaatiota ja tietoista läsnäoloa, joka on hyödyllistä kehon lisäksi myös mielelle.
- Jutta Aalto


Palautus- ja peruutusehdot:
  • 30 vuorokautta ja aikaisemmin tehdyistä peruutuksista palautamme kurssimaksun (-15 € toimistomaksu).
  • 29–14 vuorokautta ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 70 % kurssin hinnasta.
  • 14–7 vuorokautta ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 50 % kurssin hinnasta.
  • Alle 7 vuorokautta tehdyistä peruutuksista emme valitettavasti enää palauta rahoja. Kurssille voi hankkia itselleen korvaavan osallistujan.
  • Lääkärintodistuksella palautamme kurssimaksun (-15 € toimistomaksu).
  • Rahat palautetaan siihen järjestelmään, millä maksu on alun perin suoritettu, ellei toisin mainita/sovita.
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.