6 syytä aloittaa Online-jooga

 

ASANA Helsingin joogastudiolla joogat jatkuvat edelleen pienryhmissä ja vastuullisesti turvavälein hyvin ilmastoidussa tilassa. Jos kuitenkin tuntuu siltä, että haluat joogata kotoa käsin ja nauttia säännöllisestä harjoituksesta ja sen tuomista hyödyistä myös kotioloissa tai kenties studioharjoituksen lisäksi, muttet vielä ole kokeillut online-joogaa, kurkkaa alta, miksi online-joogalle kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus. 

1. Joogaa paikasta ja ajasta riippumatta

Jos et pääse paikan päälle Helsingin Kallion studiolle, asut muualla Suomessa tai jopa toisella puolella maapalloa, voit silti harjoitella kanssamme videoiden välityksellä ja saada samat joogan hyödyt myös kotona.

Jokainen päivä on erilainen, joskus keho tarvitsee dynaamisempaa harjoitusta, ja jonain päivinä keho ja mieli kaipaavat lempeämpää ja hitaampaa harjoitusta, joskus pelkkä lyhyt meditaatio tai hengitysharjoitus on riittävä.

Voit myös hyvin yhdistellä eri harjoitusmuotoja, esimerkiksi dynaamisemman harjoituksen päätteeksi voi olla ihana tehdä lisäksi meditaatio tai hengitysharjoitus. Joskus taas kiireisen päivän päätteeksi voi olla hermostolle parempi tehdä stressitasoja laskeva yin-joogaharjoitus. Voit siis valita sinulle sopivan harjoituksen juuri silloin, kun itsellesi parhaiten sopii.

2. Online-jooga sopii kaikentasoisille joogeille

Olit joogan vasta löytänyt tai pidempään joogannut, ASANA Helsingin online-palvelusta löydät varmasti itsellesi sopivan harjoituksen usean eri kategorian monista eri harjoituksista. Online-palvelussa on tällä hetkellä yhteensä 74 harjoitusta ja kuvaamme niitä jatkuvasti lisää.

Online-palvelu sisältää:

Flow:  19 eri harjoitusta
Voimakas Flow:  10 eri harjoitusta 
Prana Flow®:  11 eri harjoitusta
Yin:  16 eri harjoitusta
Yin & Yang:  4 eri harjoitusta
Trigger Yin®:  6 eri harjoitusta
Meditaatiot & hengitysharjoitukset: 8 eri harjoitusta

Jokaisella harjoituksella on oma teemansa, jonka kuvaus löytyy harjoituksen yhteydestä, kuten myös harjoituksessa käytettävät mahdolliset apuvälineet.

Ei apuväleitä kotona? Ei hätää! Voit varioida kotona löytyvien vaihtoehtojen mukaan; paksumpi kirja tai kahvipaketti käy hyvin joogablokista ja sohvatyyny toimii kivasti bolsterina. Jokaisesta kodista löytyy varmasti jonkinlainen huopa tai viltti, jota voi kääriä tarvittaessa useammalle kerrokselle. Vain mielikuvitus on rajana!

3. Voit ottaa taukoja ja kelata videoita loputtomasti

Livetunneilla studiolla voi aina tarvittaessa ottaa tauon vaikka lapsen lepoasennossa, mutta online-harjoituksessa voit lisäksi pysäyttää videon aina niin kauaksi aikaa kuin on tarvetta. Voit myös kätevästi kelata videon uudelleen haluamaasi kohtaan, jos haluat vaikka tehdä jonkin joogasarjan uudestaan.

4. Tee lempituntisi niin monta kertaa kuin haluat

Tiedätkö tunteen, kun olet ollut joogatunnilla ja juuri kyseinen harjoitus sattui olemaan se maailman paras joogaharjoitus? Tuskin koskaan tulee täysin samanlaista joogatuntia enää vastaan, mutta online-joogassa tätä ongelmaa ei ole. Jos löydät online-videoiden joukosta juuri sinulle sopivan, kenties sen maailman parhaimman joogatunnin, voit onneksi tehdä kyseisen tunnin yhä uudestaan ja uudestaan, niin monta kertaa kuin haluat.

5. Online-jooga on budjettiystävällistä

Jos taloudellinen tilanteesi on kenties tiukentunut kuluneen vuoden tapahtumien vuoksi, voi online-jooga voi olla sinulle sopivampi ja huokeampi vaihtoehto studiotuntien tilalle. Jos haluat pitää säännöllisestä harjoituksesta kiinni tuttujen opettajien kanssa, kannattaa ainakin kokeilla olisiko online-harjoitus sinua varten, etenkin jos et aiemmin ole tehnyt säännöllistä kotiharjoitusta.

6. Tuet samalla paikallista joogastudiotasi

Jos et pääse syystä tai toisesta tällä hetkellä fyysisesti joogaamaan studiolle, voit halutessasi osallistua tuttujen opettajien ohjaamille online-tunneille missä ja milloin tahansa, ja samalla tuet studion toimintaa näinä poikkeusaikoina.

Toivottavasti löydät itsellesi sopivan tavan jatkaa säännöllistä joogaharjoitusta myös kotona. Tee kotiharjoituksesta oma hemmotteluhetkesi; tee kotiisi kaunis jooga- ja meditaationurkkaus, jossa on mukava ottaa aikaa omalle hyvinvoinnillesi ja nauttia harjoituksesta. 

 

ASANA Online-palvelu sopii sinulle, joka:  

  • haluat parantaa ja ylläpitää liikkuvuutta ja voimaa
  • haluat parantaa keho-mieli-yhteyttäsi
  • olet kiireinen, mutta samalla haluat pitää huolta palautumisesta ja stressitasoista
  • haluat joogata oman kodin rauhassa oman aikataulun mukaisesti
  • pidät vaihtelevista ja eripituisista harjoituksista
  • haluat myös lyhyempiä harjoituksia esim. aamuun tai iltaan

Lue lisää ASANA Helsingin online-palvelusta:

https://www.asanahelsinki.fi/online

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.