Hengitys ja Aerial-jooga

aerial jooga hengitys Feb 17, 2023

AERIAL-JOOGA JA  HENGITYS

Hengitys! Silta mielen ja kehon välillä. Hengitys on elinvoimaa eli Pranaa. Kun hallitsemme hengitystä, harjoitamme pranayamaa. 

Hengitys on perustavanlaatuinen asia ihmisenä olemisessa, usein unohdettu ystävä, kunnes joku on vialla.

Hengittäminen, tapa hengittää on  keskeisessä osassa asanaharjoituksessa. Tietyt harjoitteet vaativat enemmän happea, jolloin hengitys tihentyy, kun taas rauhallisemmat toiminnot kannustavat rentoutumaan ja syvään hengitykseen. Syvä, hidas rytminen hengitys stimuloi parasympaattista hermostoa ja puolestaan ​​alentaa sykettä, joten tunnet olosi rauhallisemmaksi ja itsevarmemmaksi.

 Hengitysharjoitteita on hyvä harjoittaa omana harjoituksena, lattialla. Kun perusharjoitukset ovat sinulle tuttuja, voimme viedä saman hengitystietoisuuden mukanamme ilmaan, harjoitteet auttavat meitä pysymään rauhallisena paineen alla, hyödyntämään fyysistä voimaamme ja saavuttamaan tavoitteemme. 

HENGITYSHARJOITUKSIA

Tässä muutamia yksinkertaisia hengitysharjoitteita, joita voit harjoittaa ennen kankaan kanssa työskentelyä ja tottakai vaikket olisikaan tekemässä kangastyötä. Näillä harjoitteilla voit rauhoittaa mielesi vaikka ennen tärkeää presentaatiota.

Voit aloittaa yksinkertaisesti istumalla hiljaa ja tarkkailemalla hengitystä. Seuraa hengitystä ja tarkastele mitä ominaisuuksia hengityksellä on juuri nyt, miltä se tuntuu, missä se kulkee, miten sisään- ja uloshengitys vaikuttaa kehoosi. Miten voit hyödyntää tätä? 

Toinen harjoite, rauhoittava maadoittava hengitys, jota voit tehdä esim ennen kankaan kanssa työskentelyä vaikkapa haastavammissa sarjoissa tai harjoituksen lopussa lattialla istuessasi maadoittuen. 

4/5/6 hengitys, jossa aloita laskemalla 4:ään sekä sisään- että uloshengitys, muutaman kierroksen jälkeen pidennä uloshengitys 5:een (sis.heng.4) jatka näin muutama kierros ja taas parin kierroksen jälkeen pidennä uloshengitys 6:een (sis.heng edelleen 4).

Toinen harjoite on aina toimiva Neliöhengitys, tekniikka, joka rauhoittaa ja luo tasapainoa. Kuvittele rintaasi neliö; sisäänhengityksesi kulkee neliön reunaa ylöspäin, pidätä sitten hengitystä, kun kuljet mielessä neliön yläreunan poikki. Uloshengityksellä, liiku alas neliön reunaa ja pidätä pohjan poikki. Toista neliöhengitys muutaman kerran.

HENGITYS ILMAJOOGASSA

Ilmajoogan näkökulmasta hengitys on erittäin tärkeässä osassa.

Hengityksen hallintaa vaaditaan tottakai kaikessa liikeharjoituksessa, mutta ilmajoogaharjoituksessa hengitystapasi vaikuttaa tunteeseesi tasapainoista ja maadoittumisesta harjoituksen jälkeen. Rauhallinen hengitys auttaa huimauksen ja kellumisen tunteeseen, erityisesti jos harjoituksessa ollaan enemmän liikkeessä ja ylösalaisin. 

Muutamia vinkkejä harjoitukseen

  •  nostot kankaassa; kulje ylöspäin sisäänhengityksellä (dynaamisempi hengitys)
  • laskeutuminen kankaassa; kulje alaspäin painovoiman suuntaan uloshengityksellä
  • tasapainota; luo tasapainoa harjoitukseen niin, että et tee pelkästään ylösalaisia muotoja tai vain ilmassa olevaa harjoitusta. Vietä aikaa myös lattialla.
  • maadotu; harjoituksen lopussa voit istua tai maata lattialla ja tule tietoiseksi kehon kontaktista lattiaan.
  • pysähdy ilmajoogamuotoihin ja kiinnitä huomiota hengitykseesi; erityisesti jos tietyt muodot luovat jännitystä kehossasi, pyri käsittelemään tätä hengityksesi avulla ja huomaa hallinta liikkeessä. Vaikka keho olisi aktiivinen niin hengitys saa olla rento.
  • keskusta; syvä hengitys auttaa sinua löytämään kehon keskustan, sen voiman ja sitä kautta auttaa sinua erityisesti ylöspäin liikkuvissa muodoissa (painovoimaa vastaan)
  • turvallisuus; rauhallinen hengitys, rauhallinen mieli. Harjoituksesi pysyy turvallisena kun mielesi on tyyni ja olet vastaanottavainen ohjeille.

Hengittelemisiin Aerial-joogit <3

Mira

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.