Esteitä Aerial-joogan tiellä ja kuinka suhtauta niihin

aerial jooga Mar 10, 2023

ESTEITÄ AERIAL-JOOGAN TIELLÄ JA KUINKA SUHTAUTUA NIIHIN

Matka Aerial-joogan maailmaan on täynnä jännitystä, iloa ja mahdollisuuksia. 

Mutta tämä matka voi olla haastava, haasteet eivät aina ole edes niitä joita ensin ajattelemme. Mietitään niitä ja ratkaisuja niihin tässä blogissa.

FYYSINEN EPÄMUKAVUUS

Monet meistä tulevat Aerial-joogaan sen leikkisyyden vuoksi. Kangas vaikuttaa kutsuvan pehmeältä ja onkin sitä kun köllöttelemme kankaassa rentoutuksessa. Eipä aikaakaan kun voimme huomata että kankaan pehmeys on petollista ja kangas muuttuu epämukavaksi, johtuen esim. niveliin kiristyneestä kankaasta.

Tämä voi olla turhauttavaa ja turhautuminen tekee kankaan entistä epämukavaksi, jollemme pysäytä tätä ajatusten rallia alkutekijöihinsä. 

Aerial-jooga voi olla fyysisesti epämukavaa. kehomme ovat erilaisia, niin rakenteeltaan kuin yleisesti kosketuksen sietokyvyltä. Monet asiat vaikuttavat siihen miten kangas keholla tuntuu, syitä voi olla esim vammat, nivelten herkkyys, paino tai yleinen liikkuvuus. Muistetaan kuitenkin, että näiden asioiden ei välttämättä tarvitse estää sinua kokeilemasta ja nauttimasta Aerial-joogasta, on tapoja lievittää epämukavuuden tunnetta.

Kankaan käyttötapa

Kangas voi olla aseteltu kuin köysi tai avoimempana esim taitettuna kaksin kerroin, tällöin kankaan luoma paine tuntuu keholla erilaisella. Muutama esimerkki; ylösalaisin roikkuva muoto back straddle, kangas voi olla kummalla tavalla tahansa ja sen tuntemus keholla muuttuu. Toinen esimerkki,  kangas polvitaipeessa seisoma-asanassa, kangas voi tässäkin olla köysimäisenä kasassa tai avattuna enemmän, taas pystymme muuttamaan tuntemusta keholla.

Toinen tapa vaikuttaa kehon tuntemuksiin on viltti, eli tuo viltti kehon ja kankaan väliin. Ajatellaanpa vaikka hip hang muotoa, tässä muodossa voimme pehmentää kankaan luomaa painetta huomattavasti.

HENKINEN EPÄMUKAVUUS 

Uusien asioiden kokeileminen voi usein olla pelottavaa, tämä on täysin normaalia.

Aerial-jooga voi tuoda eteesi ylösalaisuuden, voi olla että olet ollut ylösalaisin viimeksi lapsena, eli ei ihme että asiaa joutuu hieman pureskelemaan ennen kuin uskaltaa.

Eri harjoitteet voivat aiheuttaa sinulle pelkoja ja paniikin tunnetta. Älä yritä pakottaa pelkoa pois, kun yritämme tukahduttaa sitä, voi siitä kasvaa vielä isompi peikko. Voit vapaasti tunnustaa pelkosi, sen ei tarvitse estää sinua toimimasta.

Muista antaa itsellesi aikaa rentoutua ja asettua asennoissa, erityisesti ylösalaisissa välttääkseesi huimauksen tunnetta. Muista myös, että jos ylösalaiset muodot eivät tunnu lainkaan hyvältä sinulle, voit jättää ne pois harjoituksesta. Tämä onnistuu hyvin esim. perustason tunneilla. Tällä studiolla esim. Aerial Easy tunneilla. 

Hengitys

Pelon tunteen hallintaan mainio työkalu on hengityksen voima. Hengitys ohjaa autonomista hermostoa, joka säätelee esimerkiksi sykettäsi. Joskus pelko yrittää ottaa vallan, mieli juoksee ja olo voi tuntua hämmentyneeltä. Syvä hidas hengitys rentouttaa. Hengittämisestä Aerial-joogassa voit lukea tästä aiemmin julkaistusta blogista.

Kuuntele aina itseäsi, jos et ole valmis johonkin, älä pakota. Sinun ei tarvitse sitä selitellä muille tai itsellesikään. Tämä on sinun harjoituksesi.

RAHA JA AIKA

Harrastukset maksavat rahaa ja aina meillä ei ole tilaa budjetissa omille harrastuksillemme. Samalla tavalla elämä ei aina aikataulullisesti salli omia harrastuksia tai varsinkaan niin usein kuin haluaisi. 

Jos budjettisi on tiukemmalla tai aika tiukilla, älä piinaa itseäsi tämän asian suhteen. 

Voit käydä tunneilla harvemmin, vaikka kerran kuussakin, tämäkin pitää sinut kosketuksissa kankaan käytön kanssa. Asana Helsinki studiolla on tarjolla eri hintaisia Aerial-kortteja joissa yleensä hyvin pitkät käyttöajat. 

Ilmailukuntoa voi pitää yllä kotonakin ihan tavallisilla kehon harjoitteilla tai painoilla tehtävillä harjoitteilla. 

Kenties pystyt hankkimaan kankaan kotiisi ja teet perusharjoitteita kotioloissa ja haet inspiraatiota ja porukan voimaa studiotunneilla aina kun se on sinulle mahdollista.

Haasteita kohti ja nähdään tunneilla <3

Mira


Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.