Matalan silkin harjoitus *creative sting*

aerial jooga Aug 29, 2022
Hauska harjoitus matalan silkin kanssa. Lantio ja selkä erityishuomion kohteina, lämmitetään kehoa kohti taaksetaivuttavia muotoja, mutta tässä harjoituksessa saat myös käyttää päättelykykyä jotta saat kankaan kiedottua keholle ohjeen mukaan, eli todella mielelle ja keholle suunniteltu miniharjoitus.
 
Kangas; tuo kangas alas, lähelle lattiaa. Testaa korkeus, niin että tulet istumaan kankaaseen, takapuoli EI saa olla lattiassa vaan istuessasi kankaassa olet vielä ilmassa, vaikkakin hyvin matalalla. 
Nautitaan harjoituksesta!
 
1.
Tätä ylösalaista Bhaddakonasana muotoa viikkaa silkki kahtia. Tule istumaan reunalle (istahda varovasti ettet pyllähdä lattialle), kangas peittää vain pakarat. Paina kangasta selän puolelta alas , pidä silkin sivuista kiinni ja käy hitaasti selinmakuulle, samalla avaa jalat auki ja kietaise jalat silkin ympäri. Rentouta ja vietä tässä hetki 5-20 hengitystä.
 
 
2.
Mennään kyyhkyyn, laske vasen jalka lattialle, polvi eteenpäin, laskeudu rennoksi. Lantion avaus, mehevä myös selkäpuolelle. Jää 5-10 hengitystä. Tee toinen puoli.
 
3.
Syvennetään tuntemuksia. Tuettu silta, laske molemmat jalat lattialle, polvet eteenpäin. Rentoudu ja pysy n. 5-10 hengitystä.
 
4.
Ota kankaasta kiinni ja nosta takapuoli lattialle. Tule istumaan risti-istuntaan. Tuo kangas selän taakse, keskiselkään. Röyhistä rinta, tuo kädet tukemaan päätä ja nojaa ylävartalo taaksepäin.
Ahh, nautiskele, anna hengityksen ohjautua palleaan ja rintaan. Voit keinutella puolelta toiselle, näin saaden alaselkään mukavaa liikettä. Pysy niin kauan kun tuntuu hyvältä 5-20 hengitystä tai pidempään niin halutessasi.
 
5.
No niin, päivän pähkinä, kuinka tuot silkin näin lantion ympärille.
Noh, koska silkki on matalalla joudumme kietomaan sitä enemmän lantion ympärille jotta saamme siitä iloa seuraavissa muodoissa.
Tuo silkki ristiluun päälle, istu kankaalle, pidä kiinni, nojaa taa , avaa jalat leveälle ja kippaa itsesi selälle. Kädet lattiaan ja nyt sinun pitää kävellä silkin ali alaspäin katsovaan koiraan. Eli lähdet tulemaan muotoon kuin tulisit back straddle muotoon mutta jatkat vaan matkaa. Kankaat tulevat jalkojesi välistä. Pysy tässä 5-10 hengitystä.
 
6.
Allright, voimaa. Käänny sivulankkuun, kankaat kasvavat edelleen jalkojesi välistä selkäpuolelta. Pidä keskivartalo napakkana, alempi hartia pois korvasta ja hengitä. Hengitä syviä hengityksiä n 5. Älä luovuta!
 
7.
Lisähaaste. Hitaasti koukista päällimmäinen jalka, työnnä lantiota eteenpäin ja hamua päällimmäisellä kädellä ilmassa olevan jalan jalkapöytää. Avaa kehon etuosa, nosta katse taivaalle. Anna sydämen säteillä avonaisuutta. Nautiskele tässäkin n. 5 hengitystä.
 
 
8.
Yhdistetään aiemmat muodot, luovaksi skorpioni koiraksi. Napakka muoto, koko kehon takaosa työskentelee, älä anna alaselän yksin ottaa muotoa vastaan vaan Tunne koko takakehon aktiivisuus, rinta ja katse eteenpäin. Herätä sisäinen skorpionisi! Hengitä 5.
Ja tee toinen puoli.
 
9.
Ahh, vastaliike. Vapauta itsesi kankaasta, tule samaa reittiä pois kuin olet mennyt ja tule istumaan lattialle. Avaa jalat leveälle auki, työnnä istuinluita taaksepäin ja eteentaivuta. Pidä kädet kankaassa. Pysähdy hetkeksi tähän pehmeään eteentaivutukseen, oikaise alaselkää ja kasvata sisäreisien pituutta. Hetken päästä voit vapauttaa kädet lattialle ja jäädä vielä hengittelemään. Pysy niin kauan kuin tuntuu hyvältä.
 
10.
Seuraava muoto vaatii taas hieman keskittymistä, tule makaamaan lattialle. Nosta jalat silkkiin aukosta. Kiepauta jalkaterät ulkokautta koko kierros niin että silkit kasvavat ylöspäin jalan ulkosyrjältä. Allright, jalat sidottu. Tuo käsivarret tiukasti kohti kehoa, purista lapoja toisiaan kohti ja nosta lantio hitaasti ylös, yläselkä jää lattiaan. Vahva kehon takaosa ja keskivartalo. Vahva keskilinja. Nosta ja laske, älä laske lantiota välillä lattiaan. Pumppaa 10, lepo ja toista muutaman kerran
 
11.
Jalat pysyy samalla tavalla sidottuna. Tule istumaan, peruuta pyllyä vähän taaksepäin. Tule Navasanaan, alavatsa napakkana, alaselkä suorana. Hengitä 5, lepo, toista useamman kerran.
 
12.
Loppuun nautiskellaan rentoutus, Shavasana. Voit tulla lattialle makaamaan, nostaa hetkeksi jalat kankaaseen ja hetken päästä laskeutua kokonaan lattialle TAI nouse silkkiin loppurentoutukseen.
 
Seuraavaan kertaan; Mira
Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.