Matalan silkin harjoitus *hetkiin kun ei oikein jaksaisi :)*

aerial jooga ilmajooga Sep 29, 2022

Harjoitus niihin hetkiin kun ei jaksaisi niin ponnistella.

Tuo silkkisi matalalle, tule istumaan kankaaseen, takapuolen pitäisi leijailla vielä irti maasta :)

1. Aloitetaan tutuilla muodoilla edellisistä harjoituksista.

Tule istumaan risti-istuntaan. Tuo kangas selän taakse, keskiselkään. Röyhistä rinta, tuo kädet tukemaan päätä ja nojaa ylävartalo taaksepäin.
Voit keinutella puolelta toiselle, näin saaden alaselkään mukavaa liikettä. Pysy niin kauan kun tuntuu hyvältä 5-20 hengitystä tai pidempään niin halutessasi.

 2. Nouse istumaan, tuo jalat alle ja siirrä kangas kehon etupuolelle, rinnan yläpuolelle ja kainaloihin, antaudu eteenpäin nojaamaan ja anna pään roikkua. Kuin lapsen asana mutta kankaalla tuettuna. Pysähdy tähän 5-10 hengitystä.

3. Nyt joudutaan muokkamaan muotoa vähän enemmän.

Tätä ylösalaista Bhaddakonasana muotoa varten viikkaa silkki kahtia. Tule istumaan reunalle (istahda varovasti ettet pyllähdä lattialle), kangas peittää vain pakarat. Paina kangasta selän puolelta alas , pidä silkin sivuista kiinni ja käy hitaasti selinmakuulle, samalla avaa jalat auki ja kietaise jalat silkin ympäri. Rentouta ja vietä tässä hetki 5-20 hengitystä.

4. Mennään kyyhkyyn, laske vasen jalka lattialle, polvi eteenpäin, laskeudu rennoksi. Lantion avaus, mehevä myös selkäpuolelle. Jää 5-10 hengitystä. Tee toinen puoli.

5. Syvennetään tuntemuksia. Tuettu silta, laske molemmat jalat lattialle, polvet eteenpäin. Rentoudu ja pysy n. 5-10 hengitystä.

6. Pakaravenytykseen;  tuo toinen jalka silkin sisään vasten rintaan ja risti sormet polven ympärille, anna suoran jalan pysyä lattialla. Hengittele syvään reilu 5 hengitystä ja vaihda sitten toinen jalka syliin.

7. Noustaanpa täältä istumaan ja hakeudutaan kiertoihin, tuo molemmat jalat lattialle, nosta toinen käsi silkin etureunaa ylös ja kierrä samaan suuntaan. Kiertoa selkään, sekä rintakehän avausta. Voit tuoda vapaan käden rinnan eteen. Viivy täällä noin 5 hengitystä per puoli.

8. Kiertojen jälkeen vapauta taas selkään tilaa, halaa polvien alta ja tuo vatsa kohti etureisiä. Pysy halauksessa 10 hengitystä. Tunne selän kasvava pituus.

9. Samanlaiseen muotoon siirrytään, mutta otetaan laajemmalti kehon takaosaa mukaan. Tule istumaan lattialle ja tuo silkki polvien alle. Istuinluita taaksepäin ja halaa taas polvien takaa, vatsa reisiin, otsa sääriin. Hengittele vielä 10 hengitystä tässä.

10. Istuvasta eteentaivutuksesta lähdetään kääntymään niin että saadaan kangas nivustaipeisiin, eli tule hip hang muotoon. Takapuoli taivaalle, rinta ja polvet lattiaan, kädet voivat kasvaa korvien vierestä. Muista, että voit muokata muotoa, esim tuomalla paksumpaa vilttiä tai bolsteria rinnan alle, näin avaus hartioille ja alaselkään ei ole niin napakka. Löydä rentous ja passiivinen taaksetaivutus. Pysy 5 hengitystä.

11. Kokeillaan syventää, nosta jalat ja kiedo jalkaterät kankaan ulkopuolelta, muoto sama kuin flying dogissa. Kädet voi pysyä korvien vierellä tai koukista kädet pään alle. Ja pysy täälläkin reilu 5 hengitystä.

12. Vielä napakampaa avausta ja lantion etuosaa saat mukaan hakemalla standing split tyyppistä muotoa. Nosta jompikumpi jalka kangasta pitkin ylöspäin ja laske toinen jalka lattiaa kohti. Pysy 5 hengitystä ja vaihda puolta.

Puuh, siinä meille liikettä riittämiin tähän harjoitukseen, tule vielä hetkeksi lattialle lapsen asanaan ojentamaan selkään pituutta ja sen jälkeen kapua silkkiin Shavasanaan. Siellä viivy niin kauan kuin haluat :) 

Nähdään taas seuraavissa harjoituksissa !!

 

 

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.