Book a call

Levon vallankumous® - restoratiivisen joogan ohjaajakoulutus 50 h + 10 h

ASANA Helsingissä 23.9.-10.12.2022

Oletko valmis vaalimaan hyvinvointiasi myötätuntoisesti, oppimaan restoratiivista joogaa ja pätevöitymään ohjaajaksi? Sinua odottaa neljä antoisaa viikonloppumoduulia Kirsi Saivosalmen kanssa.

Voit pätevöityä ohjaajaksi, hakea uusia työkaluja hoiva- tai terapiatyöhösi tai opetella uutta itsesi ja läheistesi iloksi. Koulutus painottuu asentojen käytännön harjoitteluun ja asentojen rakentamisen yksityiskohtiin, ja sisältää myös teoriaa.

Ohjaajakoulutuksen jatkokoulutus tulossa tammikuussa 2023, johon voit osallistua tämän peruskoulutuksen jälkeen - lue lisää:

https://www.asanahelsinki.fi/restoratiivisen-joogan-jatkokoulutus

 

“Olen tutustunut restoratiiviseen joogaan Kirsin työpajoissa ja soveltanut näitä oppeja sekä joogaopettajana että työssäni psykoterapeuttina. Restoratiivisen joogan tuetut pitkät shavasanat sopivat todella hyvin erilaisten joogatuntien loppurentoutukseen. Oppilaani ovat pitäneet tuetusta shavasanasta niin ashtangajoogan kuin yinjoogankin tunneilla.”


Katja Hietanen

Psykologi, psykoterapeutti & jooganopettaja


Miksi tulla mukaan?


Lepääminen ja rentoutuminen hyvinvointia tukevalla, rakentavalla tavalla on tänä päivänä keskeisempää kuin kenties koskaan. Olet sitten jooganopettaja, terapia- tai hoiva-alalla tai muuten vain koet levon joogan kutsuvan, saat avaimet tämän rentoutumismenetelmän elvyttävän potentiaalin jakamiseen. 

Koulutus painottuu asentojen käytännön harjoitteluun ja asentojen rakentamisen yksityiskohtiin, ja sisältää myös teoriaa. Koulutuksen aikana voit päättää, haluatko tehdä erillisen harjoitustyön ja saada Levon vallankumous® - restoratiivisen joogan ohjaajatodistuksen.

Rentoutumisen hyötyjä:

Elimistön omat hoitavat mekanismit käynnistyvät edistäen solujen uusiutumista, aineenvaihduntaa, ruuansulatusta ja vastustuskykyä. Autonominen hermosto siirtyy sympaattisen ”stressihermoston” aktivaatiosta parasympaattisen ”palautumishermoston” aktivaatioon. Stressihormoni kortisolin eritys tasaantuu.

Restoratiivinen jooga:

 •  Ehkäisee ja lievittää stressiä.
 •  Edistää palautumista kohentaen kehon ja mielen hyvinvointia.
 •  Auttaa uupunutta ja unetonta palauttaen voimavaroja.
 •  Tarjoaa lempeää itsehoivaa ahdistuksen tai muutoksen keskelle.
 •  Hiljentää ajatustenvirtaa ja parantaa itsetuntemusta.

 


Koulutuspäivät:


1. moduuli

pe 23.9. 10–18 ja
la 24.9. 9.00–16.30

2. moduuli

pe 28.10. 10–18 ja
la 29.10. 9.00–16.30

3. moduuli

pe 11.11. 10–18 ja
la 12.11. 9.00–16.30

4. moduuli

pe 9.12. 10–18 ja
la 10.12. 9.00–16.30


Perjantaisin klo 10–18

Lauantaisin klo 9.00–16.30

Molempina päivinä 75 min lounastauko (omakustanteinen).

Koulutusmoduulit (50 h):

Moduuli 1: Restoratiivisen joogan perusteet

Moduuli 2: Restoratiivinen jooga ja palautumisen taito

Moduuli 3: Restoratiivinen jooga ja läsnäolon taito

Moduuli 4: Restoratiivisen joogan ohjaaminen


Moduulien tarkemmat sisällöt:
 www.levonvallankumous.fi/restoratiivisen-joogan-ohjaajakoulutus

 

Opetustuntien sisältö

Opetustunnit painottuvat asanoiden perusteiden harjoitteluun käytännössä, pariharjoituksiin ja demojen pohjalta oppimiseen. Omien muistiinpanojen tekeminen on tarpeen. Jokaiseen päivään sisältyy myös teoriaa.

Koulutuksen pohjana toimii Levon vallankumous -opas. Lisäksi jokaiseen moduuliin sisältyy kirjallinen tiivistelmä, joka annetaan kyseisen koulutusmoduulin alussa ja on yhteislaajudeltaan noin 20 sivua.

Jokaiseen moduuliin sisältyy 1-2 restoratiivisen joogan ohjattua tuntia, jolloin saat uppoutua kokemaan harjoituksen.

Lue tarkemmin koulutuksen sisällöistä täältä.

Osallistujien palautteita

Hämeenlinnan koulutus, talvi 2021

“Ihana, lämminhenkinen koulutus, johon Kirsi luo omalla rauhallisella olemuksellaan levollisen tunnelman. Kirsistä välittyy aito kiinnostus ja osaaminen restoratiivisesta joogasta."

”Koulutus oli antoisa ja levon hetkiä oli riittävästi. Kokonaisuutena todella kattava paketti perusteisiin.”

”Kirsillä on vankka ammattitaito restoratiivisesta joogasta ja sen merkitys välittyy opetuksessa.”

 


Levon vallankumous -koulutuksesta saat:

 1. Työkaluja henkilökohtaiseen jaksamiseen ja stressinhallintaan arjessasi. Sinun ei tarvitse olla varma, että aiot ryhtyä ohjaamaan restoratiivista joogaa.
 2. Käytännön taidot Levon vallankumous -oppaan asanoiden tekemiseen (yht. 20 kpl) ja niiden jakamiseen muille. 
 3. Teoreettisen tietämyksen restoratiivisen joogan perusteista ja ohjaamisesta.
 4. Valmiudet ohjata ryhmä- ja yksityisoppilaille restoratiivisen joogan tunteja ja mukauttaa harjoituksia perustasolla oppilaiden yksilöllisiin tarpeisiin.
 5. Muuhunkin työhön, kuten terapia- tai hoiva-alalle uusia lisätyökaluja asiakkaiden hyvinvoinnin tukemiseen.
 6. Kaikki neljä koulutusmoduulia suoritettuasi voit päättää, haluatko tehdä erillisen harjoitustyön. Sen hyväksytysti suoritettuasi saat Levon vallankumous® - restoratiivisen joogan ohjaajan sertifikaatin.

 

Mitä koulutus edellyttää?

Osallistujan ei tarvitse olla ennestään jooganopettaja, sitoutuminen aiheeseen oman hyvinvoinnin kannalta riittää. Voit myös olla kiinnostunut soveltamaan restoratiivista joogaa muussa työssäsi. 

Koulutuksissa ei käsitellä syvällisesti esimerkiksi anatomiaa, ja jooganopettajaksi haluaville suositellaan lisäopintoja. 

 

Kouluttaja:

Restoratiiviseen joogaan erikoistunut jooganopettaja ja kirjailija Kirsi Saivosalmi on kouluttautunut tämän joogamuodon pioneereihin kuuluvan Judith Hanson Lasaterin opissa Lontoossa sekä Lasaterin oppilaan Adelene Cheongin kanssa, valmistuen jatkotason opettajaksi (Relax and Renew® Advanced Trainer).

Kirsi jatkaa edelleen kouluttautumista molempien kanssa ja jakaa oppimaansa eteenpäin rakkaudesta restoratiiviseen joogaan. Kirsi on rekisteröity jooganopettaja, Joogakerttuli-studion ja sittemmin Studio Liven perustajia sekä pedagogiselta taustaltaan aineenopettaja. 

Materiaali:

 • Kirsi Saivosalmi: Levon vallankumous – 30 harjoitusta voimien keräämiseen (2021) 
 • Suosituksena myös: Judith H. Lasater: Restore and Rebalance (2017)
 • Lisäksi jokaiseen moduuliin sisältyy kirjallinen tiivistelmä, joka annetaan sinulle aina kyseisen koulutusmoduulin alussa.

 

Hinta:

945 euroa, sisältäen:

 • Neljä koulutusmoduulia (yht. 50 tuntia) lähiopetuksessa
 • Kirjalliset materiaalit, noin 20 sivua
 • Kaiken tarvittavan joogavälineistön lainauksen

Hinta sisältää alv:n 24 %. Vakuutukset eivät sisälly hintaan. Levon vallankumous -kirja on hankittava erikseen.

Levon vallankumous® -ohjaajasertifikaattiin vaaditaan lisäksi ohjausharjoittelu ja kirjallinen raportti (laajuus noin 10 h), jonka palaute ja ohjaajasertifikaatti (ei Yoga Alliancen alainen) maksetaan erikseen nelosmoduulissa (90 euroa). Lisäksi tämä hinta sisältää listauksen nettisivujen ohjaajaluetteloon.

Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden siirtää osia koulutuksesta etäopetukseen, mikäli viranomaisten määräykset covidin tai muun tilanteen takia niin pakottavat.

 

Maksaminen:

 • Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan varausmaksuna koulutuksen kokonaishinnasta 400 euroa.
 • Loppusumma 545 euroa on oltava maksettuna ennen kuin koulutukseen voi osallistua.

 

Palautus- ja peruutusehdot:

 • Jos osallistuja peruu osallistumisensa 45 vuorokautta ennen koulutuksen alkua, palautamme varausmaksusta 50 % eli 200 euroa.
 • 45 vuorokauden aikarajan jälkeen emme valitettavasti enää palauta rahoja. Kurssille voi hankkia itselleen korvaavan osallistujan. 
 • Lääkärintodistuksella palautamme koulutusmaksun (-15 € toimistomaksu). Lääkärintodistus on toimitettava viipymättä, viimeistään 7 päivän sisällä kurssin ajankohdan jälkeen: [email protected]. Myöhässä toimitetun lääkärintodistuksen jälkeen kurssimaksua ei enää palauteta.

Sitovat ilmoittautumiset:

Sähköpostitse kouluttaja Kirsi Saivosalmelle, kirsi(at)levonvallankumous.fi.

 • Kerro ilmoittautumisen yhteydessä lyhyesti itsestäsi ja miksi koulutus kiinnostaa.
 • Kerro laskutusta varten postiosoitteesi ja maksajan/yrityksesi nimi. 
 • Ilmoita puhelinnumerosi.

Tervetuloa levon lähettiläiden joukkoon!

 

Ohjaajakoulutuksen jatkokoulutus tulossa tammikuussa 2023, johon voit osallistua tämän peruskoulutuksen jälkeen - lue lisää:

https://www.asanahelsinki.fi/restoratiivisen-joogan-jatkokoulutus