Tervetuloa syksyn energioissa Metallielementin tasapainottavaan ja rauhoittavaan harjoitukseen!


Trigger Yin®
Syksyn Metallielementti ja
syvärentouttava äänimaljarentoutus

Pe 6.10. klo 18.00–20.30

Joogastudio ASANA Helsinki,
Kaikukatu 2 C


Saapumisohjeet:

Käynti C-rappuun kadun puolelta (ei sisäpihalta). Käänny Hämeentieltä Ravintola Tannerin kulmalta alas Kaikukadulle. Joogastudio sijaitsee Ravintola Tannerin ja Fitness24sevenin välissä. Älä käänny Tannerin jälkeen vasemmalla olevien holvikaarien läpi sisäpihalle, vaan jatka matkaa eteenpäin, kunnes näet vasemmalla kadun tasolla ikkunassa ASANA Helsingin logon, minkä jälkeen vasemmalta löytyy C-rapun ulko-ovi. Astu sisään ovesta, joogastudio löytyy heti rapun aulasta vasemmalta lasioven takaa.

Avaamme ovet 15 min ennen harjoituksen alkua.

Hinta: 39 €

(sis. alv. 10%)

 Illan ohjaa Joanna Koskinen.


Voit maksaa myös liikuntaeduilla, lue lisätiedot maksamisesta sivun alhaalta.
Varaa paikkasi tästä

Syksyn Metallielementin
harjoitus

 

Vuodenaika on vaihtumassa syksyyn ja onkin tärkeää, että ulkoisen muutoksen myötä muutumme myös sisäisesti – aivan kuten ympärillämme oleva luontokin syksyllä muuttuu.

Syksy on vuodenaika, joka vie meidät miettimään ja harkitsemaan asioista vapautumista ja turhasta irti päästämistä. Kiinalaisen lääketieteen mukaisesti syksyllä vallitsee elementtinä metalli. Metallielementin voima on hengityksessä, jota voidaan henkisesti ajatella liikkeenä, jossa uusia asioita imetään elämään ja jolloin vanhasta täytyy päästää irti mahduttaakseen tilalle uusia asioita. 

Trigger Yin® -harjoitus on erityisen tehokas kehon jännitystilojen vapauttamiseen ja mielen rentoutumiseen. Harjoituksessa yhdistyvät nautinnollinen, rauhoittava ja tasapainottava yinjoogaharjoitus sekä kehon mahdollisten triggerpisteiden käsittely ja sidekudosten kireyksien vapauttaminen fasciapallojen avulla.

 

Mitä odottaa harjoitukselta?

 

Kiinalaisen lääketieteen mukaan myös sisäelimet kuuluvat kukin johonkin elementtiin. Metallielementin elimet ovat keuhkot ja paksusuoli. Metallielementti käytännössä erottelee sen, mikä on käytettyä, epäpuhdasta ja tarpeetonta. Fyysisesti kehosta poistuu keuhkojen, ihon ja suoliston kautta ylimääräinen ja jäljelle jää puhdas aines elimistön käyttöön.

Perjantai-illan pidemmässä harjoituksessa ehdimme rauhassa sukeltaa kehon kireyksiin tasapainottamaan metallielementtiä pranayama eli hengitysharjoituksilla ja kohdistamalla asanaharjoitusta erityisesti keuhkojen ja paksusuolen meridiaanien alueelle. Meridiaanit sijaitsevat rintakehän ja sydämen alueella, kylkikaarissa, käsivarsien ja yläselän alueella.

Harjoituksen lopuksi pysähdymme pidempään loppurentoutukseen, jossa aidot tiibetiläisiä chakra-äänimaljat ja koshikellot luovat kaunista tunnelmaa, harmoniaa ja äänimaailmaa. 

Äänimaljojen soinnut kutsuvat rentoutumaan ja pysähtymään hetkeen, olemaan läsnä. Ne auttavat tuomaan hyvän olon ja tasapainon hoitavien äänien ja värähtelyn avulla niin jännittyneeseen kehoon kuin kireään mieleenkin.

Äänimaljarentoutus on tärkeä pysähtyminen ja lepohetki harjoituksen jälkeen kehon palautumisen kannalta.

Äänimaljojen soinnut kutsuvat rentoutumaan ja pysähtymään hetkeen, olemaan läsnä. Ne auttavat tuomaan hyvän olon ja tasapainon hoitavien äänien ja värähtelyn avulla niin jännittyneeseen kehoon kuin kireään mieleenkin.

Illan ohjaa Joanna Koskinen, lue hänestä lisää alempaa.

Trigger Yin®

 

Trigger Yin® -harjoitus on erityisen tehokas kehon jännitystilojen vapauttamiseen. Harjoituksessa yhdistyvät nautinnollinen, rauhoittava ja tasapainottava yinjoogaharjoitus sekä kehon triggerpisteiden käsittely ja sidekudosten kireyksien vapauttaminen fasciapallojen avulla (myofascial release).

Triggerpisteet ovat lihaksissa tai muissa pehmytkudoksissa sijaitsevia erittäin arkoja pisteitä tai solmuja, jotka voivat aiheuttaa kipua tai arkuutta ja säteillä muualle kehoon.

Sidekudosten vapauttaminen ja mahdollisten triggerpisteiden käsittely nopeuttaa kehon jännitys- ja kiputilojen laukeamista.

Lempeällä harjoituksella on monia hyviä terveysvaikutuksia sidekudokselle. Harjoitus tehostaa myös parasympaattisen hermoston toimintaa ja rentouttaa mieltä. Sidekudos eli fascia kuuluu elimistön tukikudoksiin ja sitä on kaikkialla kehossa. Yinjoogassa pyritään pitkäkestoisilla asennoilla palauttamaan kehon luonnollisia liikeratoja sille tasolle, mihin kunkin kehon rakenne sallii.

Harjoituksen tarkoituksena on poistaa kehosta sen luonnollista liikettä haittaavia kireyksiä, sillä ideaalitilanteessa kehon liikeradat ovat enemmän luustollisen rakenteen rajoittamia, kuin kehon pehmytkudoksen kireyksien määrittämiä. 

Trigger Yin® -harjoitus parantaa sidekudosten aineenvaihduntaa ja nestetasapainoa, jolloin nämä sitkeät kudokset voivat paremmin ja niiden rasituksensieto paranee. Fascian hyvinvoinnilla on tärkeä merkitys vammojen ennaltaehkäisyssä, kehon liikkuvuudessa, sidekudosalueiden aineenvaihdunnassa ja ikääntyessä ilmenevän kudosrappeuman hidastamisessa. 

Joanna Koskinen

 • Valmistunut 2009 joogaopettajaksi ja opettanut joogaa täysipäiväisesti valmistumisestaan lähtien
 • Kouluttanut uusia joogaopettajia vuodesta 2014.
 • Joogaterapeutti (Yoga Medicine 500 h), valmistunut 2016.
 • Täydentää parhaillaan Yoga Medicine -koulutuksessa 1000 tunnin senioriopettajan koulutusta (käytynä +800 tuntia).
 • Yinjoogaopettaja. Kouluttautunut mm. Joe Barnettin, Victor Changin ja Sarah Powersin kanssa.
 • Restoratiivisen joogan opettaja. Opiskellut vuodesta 2022 alkaen Kirsi Saivosalmen johdolla Levon vallankumouksen perus- ja jatkokoulutuksen (+100h).

Joanna inspiroituu jatkuvasti ja säännöllisesti lisää omien opettajiensa johdolla sekä erilaisilla kursseilla. Hän rakastaa, että voi olla itse myös joogapolulla ikuinen oppilas!

Lisää Joannasta: https://www.asanahelsinki.fi/joanna

Liikuntaeduilla maksaminen:


Voit maksaa myös liikuntaeduilla vastaanotossa tai etänä mobiililla etukäteen ennen tapahtumaa.

Meillä käy seuraavat liikuntaedut:

 • Edenredin virikesetelit ja Edenred Pay -mobiilimaksu
 • e-Passin mobiilimaksu
 • Smartumin setelit ja SmartumPay-mobiilimaksu

Ohjeet liikuntaedulla maksamiseen mobiililla etänä:

 • Valitse maksunsaajaksi: ASANA Helsinki Oy, Kaikukatu 2C
 • Lisää maksun yhteyteen:
  • koko nimesi
  • minkä kurssin olet ostanut
 • Syötä summa
 • Merkitse osto maksetuksi / tarkistetuksi
 • Lähetä meille vastausviestissä kuittikopio / tarkistuskoodi ostosta sähköpostitse: [email protected]

Huom! Jos sinulla ei ole käyttäjätiliä ajanvarausjärjestelmäämme, käythän ennen kuittikopion lähettämistä luomassa käyttäjätilin: https://www.varaaheti.fi/asanahelsinki/ (valikosta kohta: ”Luo tili”)

Kun olemme vastaanottaneet maksun, lisäämme ostamasi kurssin manuaalisesti käyttäjätilillesi ja saat siitä kuittauksen sähköpostiisi.

Palautus- ja peruutusehdot:

 • 30 vuorokautta ja aikaisemmin tehdyistä peruutuksista palautamme kurssimaksun (-15 € toimistomaksu).
 • 29–14 vuorokautta ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 70 % kurssin hinnasta.
 • 14–7 vuorokautta ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 50 % kurssin hinnasta.
 • Alle 7 vuorokautta tehdyistä peruutuksista emme valitettavasti enää palauta rahoja. Kurssille voi hankkia itselleen korvaavan osallistujan.
 • Lääkärintodistuksella palautamme kurssimaksun (-15 € toimistomaksu). Lääkärintodistus on toimitettava viipymättä, viimeistään 7 päivän sisällä kurssin ajankohdan jälkeen: [email protected]. Myöhässä toimitetun lääkärintodistuksen jälkeen kurssimaksua ei enää palauteta.
 • Rahat palautetaan siihen järjestelmään, millä maksu on alun perin suoritettu, ellei toisin mainita/sovita.

Tervetuloa mukaan tasapainottavaan ja rauhoittavaan harjoitukseen 

Varaa paikkasi tästä