Aika: pe 13.12.2019 klo 18.00–20.30

Paikka: Joogastudio ASANA Helsinki, Kaikukatu 2 C (käynti kadun puolelta)

Opettajat: Hanna Dyggve ja Joanna Koskinen

Hinta: 45/55 € (sis. alv. 10 %).

EARLY BIRD: Kurssin hinta on 13.11.2019 mennessä 10:lle ensimmäiselle ilmoittautuneelle 45 € ja tämän jälkeen 55 €.

HUOM! Kurssin hintaan kuuluu 2 kpl fasciapalloja (arvo 18,00€). Kaikki osallistujat saavat kotiinlähtiessä mukaan fasciapallot oman kotiharjoituksen tueksi.
Ilmoittautumiset:  Varaa tästä >>

 

VIISI ELEMENTTIÄ KIINALAISESSA LÄÄKETIETEESSÄ

Viisi elementtiä on kiinalaisen lääketieteen peruskäsitteitä. Elementtityypit vesi, puu, tuli, maa ja metalli ovat viisi arkkityyppiä, jotka ilmentävät ihmisen erilaisia ominaisuuksia ja tapaa olla ja elää maailmassa. Elämä, ihminen ja luonto muuttuvat jatkuvasti, Yin ja Yang vaihtuvat toisikseen ja päämääränä on saavuttaa tasapainotila. 

Elementtityyppi kertoo henkisistä ja fyysisistä tasapainotilaa vahvistavista kyvyistä ja epätasapainotilaan johtavista taipumuksista. Eri elementtien piirteet voivat korostua tai hiljentyä eri elämänvaiheissa, erityisesti erilaisten stressaavien kausien aikana. Perinnöllisillä ominaisuuksilla, kuin myös lapsuuden kokemuksilla on myös keskeinen vaikutus siihen, kuinka erilaiset vahvuudet ja heikkoudet ilmentyvät. Meissä jokaisessa on kaikkia viiden elementin energiaa. Kuitenkin se, mikä elementti hallitsee on yksilöllistä ja vaihtelee elämänvaiheen mukaan.

VESIELEMENTTI KEHON VOIMAVAROJEN LÄHTEENÄ

Vesi on elämän lähde. Se on pehmeää ja ihanaa kuin tihkusade tai väkivaltaista ja voimakasta kuin tulvavesi. Se voi muuttaa muotoaan ja pitäytyä piilevänä energiana talven yli, kunnes keväällä se taas virtaa valtoimenaan. Ilman omaa pysyvää muotoa, se löytää itsensä muokkaantumasta ympärillä olevien rakenteiden mukaan. Veden voima on piilevää virtausta. Siinä on sisäistä viisautta, jonka avulla voi löytää tiensä esteiden ohi.

Vesi liittyy kehon nesteisiin, kylmyyteen, talveen, yöhön, siniseen väriin ja pohjoiseen. Veden elimet ovat munuaiset ja virtsarakko. Veden maku on suolainen, tunne on pelko, kudoksena on luu sekä aistinelimenä korvat.

Vesielementti on kehon voimavarojen lähde ja potentiaali, joka tukee terveitä tunnereaktioita, antaa rohkeutta ja tahdonvoimaa. Se vastaa ihmisen psyyken syvistä tasoista; piilevistä ajatuksista ja tunteista sekä suurista peloista.

VESIELEMENTTI JA YIN-JOOGA

Yin-joogan taustalla vaikuttaa joogan perinteiden lisäksi myös kiinalaisen lääketieteen teoria. Erilaiset jooga-asennot stimuloivat kehon meridiaaneja eli energiakanavia vapauttaen lisää tilaa ja energiaa näille alueille. Asennot tukevat tärkeiden sisäelinten toimintaa, auttaen kehoa luonnollisella tavalla puhdistumaan ja pysymään terveempänä ja energisempänä. Kiinalaisessa lääketieteessä käytetään samalla ajatuksella myös akupunktiota energian vapauttamiseen kehon sisällä.

Vesielementin sisäelimet ovat munuaiset ja virtsarakko.

Munuaismeridiaani (yin) alkaa pikkuvarpaasta, kulkee jalkapohjien läpi ja nousee sisäreisiä pitkin häntäluun lähelle. Sieltä se kulkee alaselän nikamien molemmin puolin ja haarautuu vatsan kohdalla sisempään ja ulompaan haaraan. Sisälinja kulkee virtsarakon ja munuaisten, maksan, pallean ja keuhkojen läpi kurkkuun ja päättyy kielen tyveen. Ulompi haara kulkee vatsan ja rinnan päältä yhtyen solisluiden kohdalla sisempään linjaan.

Virtsarakkomeridiaani (yang) lähtee silmän sisänurkasta, kulkee pään yli ja aivojen läpi. Sieltä se laskeutuu selkärangan molemmin puolin lantioon, jossa sisähaara laskeutuu munuaisen ja virtsarakon läpi. Ulompi haara jatkaa lannerangan molemmin puolin ja laskee reisien takapuolta polviin ja säärin. Akillesjänteen ulkopuolelta se päätyy jalkapohjaan ja lopulta pikkuvarpaisiin.

Talviaikaan voimme vahvistaa ja tasapainottaa vesielementtiä kohdistamalla yin-joogan asentoja erityisesti munuaisten ja virtsarakon meridiaanien alueelle eli fyysisesti erityisesti kehon takaosiin; jalkoihin ja selkään sekä jalkojen sisäsyrjiin.

YIN-JOOGA JA SEN HYÖDYT

Lempeällä Yin-harjoituksella on monia hyviä terveysvaikutuksia sidekudokselle. Harjoitus tehostaa myös parasympaattisen hermoston toimintaa ja rentouttaa mielen kireystiloja. Sidekudos eli fascia kuuluu elimistön tukikudoksiin ja sitä on kaikkialla kehossa, mutta joillain alueilla enemmän ja paksummin kuin toisaalla. Harjoituksessa ollaan lihakset rentoina.

Yin-jooga parantaa sidekudosten aineenvaihduntaa ja nestetasapainoa, jolloin nämä sitkeät kudokset voivat paremmin ja niiden rasituksensieto paranee. Fascian hyvinvoinnilla on tärkeä merkitys vammojen ennaltaehkäisyssä, kehon liikkuvuudessa ja ikääntyessä ilmenevän kudosrappeuman hidastamisessa.

Rauhoittava pysähtyminen rentouttaa sympaattista hermostoa ja ruokkii parasympatikus-vastetta, jolloin hengitystiheys, syke ja verenpaine laskevat. Vastavuoroisesti immuuni-, ruoansulatus- ja lisääntymiselimien toiminta vilkastuu.

Yin-joogalla voidaan helpottaa ja lisätä energian (Chi) virtausta kehossa stimuloimalla meridiaaneja eli energiakanavia.

Sidekudos vastaa rauhalliseen, pitkäkestoiseen ja maltilliseen harjoitukseen (vaikutus kestää pidempään), mutta myös erilaiseen painantaan (lyhytkestoisempi mutta nopeasti havaittava vaikutus) esimerkiksi fasciapallojen tai blokin avulla.

Triggerpisteet ovat lihaksissa tai muissa pehmytkudoksissa sijaitsevia erittäin arkoja pisteitä tai solmuja, jotka voivat aiheuttaa kipua tai arkuutta ja säteillä muualle kehoon. Triggerpisteiden käsittely nopeuttaa kehon jännitys- ja kiputilojen laukeamista.

Kurssilla yhdistyvät nautinnollinen, rauhoittava ja tasapainottava yin-joogaharjoitus sekä kehon triggerpisteiden ja sidekudosten käsittely fasciapallojen avulla.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan kurssille tasapainottamaan keho ja mieli sekä ravitsemaan sielu kylmenevään talveen ja yin-aikaan <3

VARAA PAIKKASI TÄSTÄ

Kurssin opettajat 

Hanna ja Joanna ovat kokeneita joogaopettajia, jotka ovat opettaneet vuosia joogaa ja yin-joogaa. Molemmat ovat valmistuneet Yoga Medicine® 500 tunnin koulutusohjelmasta, ollen näin Suomen ainoat Yoga Medicine -terapeutit (Yoga Medicine® Registered Therapeutic Specialist). Joanna on ASANA Helsingin perustaja ja opettaa studiolla Yin-, Trigger Yin®-, Voimakas Flow- sekä Flow-joogaa. Hanna on myös opettajana ASANA Helsingin joogastudiolla, jossa opettaa Yin-joogaa. Molemmat painottavat erityisesti asentojen linjautumista oikein ja turvallisesti, samalla myös jokaista yksilöä kunnioittaen.

Lisätietoja Hannasta:
https://www.asanahelsinki.fi/hanna-d

Lisätietoja Joannasta:
https://www.asanahelsinki.fi/joanna

Palautus- ja peruutusehdot:
  • 30 vuorokautta ja aikaisemmin tehdyistä peruutuksista palautamme kurssimaksun (-15 € toimistomaksu).
  • 29–14 vuorokautta ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 70 % kurssin hinnasta.
  • 14–7 vuorokautta ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 50 % kurssin hinnasta.
  • Alle 7 vuorokautta tehdyistä peruutuksista emme valitettavasti enää palauta rahoja. Kurssille voi hankkia itselleen korvaavan osallistujan.
  • Lääkärintodistuksella palautamme kurssimaksun (-15 € toimistomaksu).
  • Rahat palautetaan siihen järjestelmään, millä maksu on alun perin suoritettu, ellei toisin mainita/sovita.
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.