JOANNA KOSKINEN

Olen Asana Helsingin perustaja, kokenut Yoga Alliancen sertifioima E-RYT 200 pitkän linjan joogaopettaja ja valmistunut vuonna 2016 Yoga Medicine 500 tunnin koulutusohjelmasta. 

Juuri nyt jatkan senioriopettajan joogakoulutustani 1000 tunnin Yoga Medicine -koulutusohjelmassa amerikkalaisen opettajani Tiffany Cruikshankin johdolla. Joanna on Yoga Medicine registered therapeutic specialist. Olen kouluttanut uusia joogaopettajia vuodesta 2014.

Löysin joogan jo 23 vuotta sitten Aasian matkallani ja rakastuin siihen välittömästi. Joogasta muodostui intohimoinen harrastus ja elämäntapa ja myöhemmin myös ammatti. Olen opettanut joogaa täysipäiväisesti vuodesta 2009.

Aktiivisena ja sporttisena ihmisenä olen joogan lisäksi kokeillut elämäni aikana lukuisia eri liikuntalajeja laidasta laitaan. Vasta jooga vei kuitenkin täysin mukanaan pysäyttäen kaiken ympärilläni olevan kiireen. 

Olen kulkenut useita joogan polkuja eri opettajien johdolla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Vuosien saatossa olen löytänyt itselleni sopivimman muodon Vinyasa Flow -joogasta, jota pyrin tasapainottamaan rauhallisella Yin-joogalla. 

Yin-joogaa olen opiskellut muun muassa kiinalaisen Victor Changin sekä Joe Barnetin kanssa, joka on kansainvälisesti arvostetun Yin-joogaopettajakoulutusvalmentajan Paul Grilleyn seniorioppilas. Viimeisimpänä ovat opinnot Sarah Powersin kanssa vuonna 2017. 

Nykyisen opettajani Tiffany Cruikshankin johdolla olen opiskellut vuodesta 2013 erilaisia tapoja työskennellä ja vapauttaa sidekudosta ja hoitaa triggerpisteitä. Tästä syntyikin Asana Helsingin Trigger Yin -tunti, joka on tuonut itselleni paljon kehollista vapautta ja liikkuvuutta kuntosaliharjoittelun tueksi. Rakastan sitä, että voin olla joogassa myös itse ikuisesti oppilas.

Opetuksessani haluan painottaa asentojen linjautumista oikein ja turvallisesti, samalla myös jokaista yksilöä kunnioittaen. Painotan hengityksen ja liikkeen tärkeää yhteyttä, omaa flow’ta sekä oman sydämen kuuntelemista. 

Tärkeää on myös oman kehon kuunteleminen - se kertoo paljon ja on usein mieltä viisaampi. Tärkeintä ei ole se, miltä asana näyttää, vaan myös se, miltä se tuntuu. On tärkeää tiedostaa ja tunnustella myös koko matkaa matolla ja huomioida, mitä harjoitus on juuri tänään tuonut tai vaihtoehtoisesti vienyt pois. 

Kun oma keho ja mieli ovat valmiita, harjoitus edistyy.

Rakastan yhdistää eri joogamuotojen parhaita paloja ja opetuksia. Tuntini ovatkin sekoitus oppimaani ja kokemaani vuosien varrelta. Jokaisella opettajalla on ollut vaikutusta siihen, millainen minusta on opettajana tullut.
 
Tuntini ovat virtaavia, dynaamisia, leikkimielisiä ja energisiä rauhoittumista unohtamatta. Tunneillani on viikoittain vaihtuva teema ja käytän musiikkia universaalina kielenä luomassa tunnelmaa. 

Haluan kannustaa, innostaa ja haastaa ihmisiä voimaan hyvin ja ylittämään turvallisesti omia mukavuusrajojaan niin matolla kuin maton ulkopuolellakin. Toivon, että jokainen tunti on sinulle matka omaan itseesi sekä hengähdyshetki, josta voit arjen keskellä nauttia.

Omaan elämääni jooga on tuonut rauhaa, tasapainoa, kiitollisuutta, kärsivällisyyttä, fyysistä voimaa, liikkuvuutta sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Näitä taitoja, etenkin hiljentymistä ja rauhoittumista, minun on nykyisin helpompaa hyödyntää myös omassa arjessani, joogamaton ulkopuolellakin.

[email protected]

FB-sivut: Yogaflow with Joanna

Instagram: yogajoanna

ASANA HELSINKI

Uusi asento elämään. Löydä itsesi Kalliosta.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.