Rentouttavat, kehoa huoltavat ja palauttavat joogatunnit

Sinulle, joka haluat hetken hiljentymistä ja rentoutumista kiireisen arjen keskelle, sekä lisää joustavuutta ja liikkuvuutta⁠ kehoon.

Yinjoogatunnilla antaudutaan painovoiman vietäväksi rauhoittavaan ja tasapainottavaan harjoitukseen. Tällä tunnilla on mahdollista päästää irti päivän kiireestä ja stressistä, tutustua paremmin omaan kehoon ja mieleen ja löytää hiljentymisen avulla rauha.

Yinjooga antaa keholle ja mielelle elvyttävän, tietoisen lepo- ja pysähtymishetken ympärillä olevan kiireen ja arjen keskelle.

Parhaimmillaan tämä hidas, lempeä ja äärimmäisen meditatiivinen harjoitus tekee arjesta kiireettömämpää, stressittömämpää ja sitä kautta helpompaa.

Yinjoogassa pyritään pitkäkestoisilla asanoilla palauttamaan kehon luonnollisia liikeratoja sille tasolle, mihin kunkin kehon rakenne sallii.

Tarkoituksena on poistaa kehosta sen luonnollista liikettä haittaavia kireyksiä, sillä ideaalitilanteessa kehon liikeradat ovat enemmän luustollisen rakenteen rajoittamia, kuin kehon pehmytkudoksen kireyksien määrittämiä.

Yinjooga mahdollistaa loistavan mahdollisuuden keho-mielen tasapainottamiselle, palautumiselle ja elpymiselle kaiken tekemisen keskellä, sillä harjoitus auttaa laskeutumaan olemisen tilaan kuuntelemaan kehon kuiskauksia ja tarpeita entistä paremmin!

Yinjooga on melko nuori joogasuuntaus, joka on saavuttanut suuren suosion nykymaailman kiireisessä elämänrytmissä.

Yinjooga on rauhallista, paikallaoloon keskittyvää joogaa, jossa avataan paljon lantion ja alaselän aluetta. Lanneranka on kehomme ydin ja alueella on paljon sidekudosta ja päällekkäisiä lihaskerroksia.

Yinjoogassa asennoissa viivytään pitkään, 2-5 minuuttia kerrallaan. Yinjoogan eheyttävä vaikutus perustuukin sen pitkäkestoisiin asentoihin, jotka edistävät sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Haitallisia kuona-aineita pääsee tehokkaasti poistumaan kehosta

Yinjoogaharjoituksessa keskitytään vahvasti oman kehon kuunteluun ja hengityksen tarkkailuun. Yinjooga on meditatiivinen harjoitus, joka vaikuttaa niin fyysiseen, henkiseen kuin energeettiseen tilaamme. Yin on vastakohta kaikelle sille suorittamiselle, josta päivämme täyttyvät.
 
Yinjoogalla on myös hermostoa tehokkaasti rauhoittava vaikutus ja siksi se on loistava lääke stressiin. Joogan monet vaikutukset selviävät vasta itse kokeilemalla.

Nämä joogatunnit sopivat kaikille. Voit hyvin osallistua tunnille, vaikket olisi koskaan ennen joogannut.

Yin ja äänimalja -tunneilla käytämme aitoja tiibetiläisiä chakra-äänimaljoja ja koshikelloja, joiden avulla luomme kaunista tunnelmaa, harmoniaa ja äänimaailmaa. Jokaiselle kehon seitsemälle energiakeskukselle on oma äänimaljansa ja sointunsa. Äänimaljojen kauniin värähtelyn aikana on taivaallista laskeutua ja rentoutua tunnin päätteeksi nautinnolliseen ja syvään savasanaan eli loppurentoutukseen. 

Äänimaljarentoutus on ihana, yksinkertainen ja tärkeä lepohetki harjoituksen jälkeen kehon palautumiseen sekä loistava väline oman terveyden tukemiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Äänimaljojen soinnut kutsuvat rentoutumaan ja pysähtymään hetkeen, olemaan läsnä. Ne auttavat tuomaan hyvän olon ja tasapainon hoitavien äänien ja värähtelyn avulla niin jännittyneeseen kehoon kuin kireään mieleenkin. Tervetuloa rentoutumaan <3

Tunti sopii sinulle, joka:

 • Haluat päästää irti arjen kiireistä ja stressistä ja tarvitset lepo- ja palautumishetken itsellesi⁠
 • Kaipaat keholle, mielelle ja hermostolle tyyneyttä ja tasapainoa⁠
 • Haluat tutustua paremmin omaan kehoon ja löytää hiljentymisen avulla rauhan⁠
 • Haluat poistaa ylimääräistä kehoon ja mieleen kertynyttä kireyttä ja jännitystä⁠
 • Haluat palauttaa kehoon normaalia joustavuutta ja liikkuvuutta⁠
 • Haluat rentoutua syvään savasanaan eli loppurentoutukseen tunnin päätteeksi äänimaljojen ja koshikellojen kauniin värähtelyn soidessa taustalla⁠ (Yin & äänimaljarentoutus -tunnilla)

Yinjoogatunnilla antaudutaan painovoiman vietäväksi rauhoittavaan ja tasapainottavaan harjoitukseen. Tällä tunnilla on mahdollista päästää irti päivän kiireestä ja stressistä, tutustua paremmin omaan kehoon ja mieleen ja löytää hiljentymisen avulla rauha.⁠

Yinjoogassa pyritään pitkäkestoisilla asanoilla palauttamaan kehon luonnollisia liikeratoja sille tasolle, mihin kunkin kehon rakenne sallii.⁠

Tarkoituksena on poistaa kehosta sen luonnollista liikettä haittaavia kireyksiä, sillä ideaalitilanteessa kehon liikeradat ovat enemmän luustollisen rakenteen rajoittamia, kuin kehon pehmytkudoksen kireyksien määrittämiä.⁠

Yinjooga on meditatiivinen harjoitus, joka vaikuttaa niin fyysiseen, henkiseen kuin energeettiseen tilaamme. Yin on vastakohta kaikelle sille suorittamiselle, josta päivämme täyttyvät.
Yinjoogalla on myös hermostoa tehokkaasti rauhoittava vaikutus ja siksi se on loistava lääke stressiin. Joogan monet vaikutukset selviävät vasta itse kokeilemalla.

Yinjoogatunnit sopivat kaikille. Voit hyvin osallistua tunnille, vaikket olisi koskaan ennen joogannut.

Tunti päätetään rumpurentotukseen, joka rauhoittaa ja rentouttaa, tuo tasapainoa ja rauhaa. Rummutus tuntuu värähtelynä eri puolilla kehoa, resonoi solutasolla ja auttaa laukaisemaan kehosta jännityksiä ja tukoksia.⁠

Tunti sopii sinulle, joka:

 • Haluat päästää irti arjen kiireistä ja stressistä ja tarvitset lepo- ja palautumishetken itsellesi⁠
 • Kaipaat keholle, mielelle ja hermostolle tyyneyttä ja tasapainoa⁠
 • Haluat tutustua paremmin omaan kehoon ja löytää hiljentymisen avulla rauhan⁠
 • Haluat poistaa ylimääräistä kehoon ja mieleen kertynyttä kireyttä ja jännitystä⁠
 • Haluat palauttaa kehoon normaalia joustavuutta ja liikkuvuutta⁠
 • Haluat rentoutua syvään savasanaan eli loppurentoutukseen tunnin päätteeksi rummun värähtelyn soidessa taustalla⁠

Trigger Yin® -tunti on erityisen tehokas tunti kehon jännitystilojen vapauttamiseen. Tunnilla yhdistyvät nautinnollinen, rauhoittava ja tasapainottava Yinjoogaharjoitus sekä kehon triggerpisteiden käsittely ja sidekudosten kireyksien vapauttaminen fasciapallojen avulla (myofascial release).

Yinjoogassa asennoissa viivytään pitkään, jopa useita minuutteja kerrallaan. Eheyttävä harjoitus poistaa haitallisia kuona-aineita kehosta ja edistää sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Yinjoogassa venytetään sidekudoksia ja ligamentteja lihasten sijaan. Yinjoogalla on myös hermostoa tehokkaasti rauhoittava vaikutus: siksi se on loistava lääke stressiin ja mielen hälinään.

Yinjooga antaa keholle ja mielelle elvyttävän tietoisen lepo- ja pysähtymishetken ympärillä olevan kiireen ja arjen keskelle. Parhaimmillaan tämä hidas, lempeä ja äärimmäisen meditatiivinen harjoitus tekee arjesta kiireettömämpää, stressittömämpää ja sitä kautta helpompaa.

Yinjoogassa pyritään pitkäkestoisilla asanoilla palauttamaan kehon luonnollisia liikeratoja sille tasolle, mihin kunkin  kehon rakenne sallii. Tarkoituksena on poistaa kehosta sen luonnollista liikettä haittaavia kireyksiä sillä ideaalitilanteessa kehon liikeradat ovat enemmän luustollisen rakenteen rajoittamia, kuin kehon pehmytkudoksen kireyksien määrittämiä.

Yinjooga mahdollistaa loistavan mahdollisuuden keho-mielen tasapainottamiselle, palautumiselle ja elpymiselle kaiken tekemisen keskellä, sillä harjoitus auttaa laskeutumaan olemisen tilaan kuuntelemaan kehon kuiskauksia ja tarpeita entistä paremmin!

Triggerpisteiden käsittely tapahtuu tunnin aikana muun muassa fasciapallojen avulla. Triggerpisteet ovat lihaksissa tai muissa pehmytkudoksissa sijaitsevia erittäin arkoja pisteitä tai solmuja, jotka voivat aiheuttaa kipua tai arkuutta ja säteillä muualle kehoon. Triggerpisteiden käsittely nopeuttaa kehon jännitys- ja kiputilojen laukeamista.

Pisteiden syntyyn vaikuttavat monet tekijät: esimerkiksi stressi, ahdistus, kohonnut verenpaine, lihaksen liiallinen rasitus, huono ryhti (joka voi johtua esim. skolioosista, auton ajoasennosta, päätetyöstä tai vaikkapa “kännykkäniskasta”) ja jäätyminen eli rasituksen suorittaminen ilman kunnollista lämmittelyä. Myös muut triggerpisteet voivat olla edellytys uusien syntymiselle.

Trigger Yin® -joogatunnit sopivat kaikille. Voit hyvin osallistua tunnille, vaikket olisi koskaan ennen joogannut. Tunti on myös erinomainen lisä mille tahansa dynaamiselle joogatunnille tai muun urheilun oheen kehonhuoltotunniksi.

Tunti sopii sinulle, joka:

 • Tarvitset tietoisen lepo- ja pysähtymishetken arkeesi⁠
 • Haluat edesauttaa, nopeuttaa ja poistaa kehon kireyksistä johtuvia ylimääräisiä kipu- ja jännitystiloja⁠
 • Tarvitset tehokasta harjoitusta palauttamaan kehon luonnollisia liikeratoja normaalille tasolle niin että, liikeradat ovat enemmän luustollisen rakenteen rajoittamia kuin kehon pehmytkudoksien kireyksien määrittämiä⁠
 • Kaipaat dynaamisen joogan, muun liikunnan tai urheilun lisäksi tehokasta, palauttavaa ja kehoa huoltavaa harjoitusta⁠
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.