Levon vallankumous® - restoratiivisen joogan ohjaajakoulutus 35 h + 10 h

ASANA Helsingissä 27.–28.9. ja 25.–26.10.

Levon vallankumous® -restoratiivisen joogan ohjaajakoulutus palaa syksyllä 2024 ASANA Helsinkiin. Tervetuloa saamaan kehollisia työkaluja rentoutumiseen ja tietoiseen lepäämiseen sekä niiden ohjaamiseen muille! 

 

Sain valtavasti ideoita omaan palautumiseen, miten lähteä tekemään siitä “rutiinia” kuitenkaan pakottamatta suorittamaan palautumista. Koulutus herätti myös innostuksen restoratiivisen joogan ohjaamiseen. Tästä saa myös paljon lisätyökaluja dynaamiseen ja yin joogaan.


— Kirsi Kukkonen, Helsingin koulutus 2023


Miksi tulla mukaan?

Tänä päivänä ihmisten autonomista hermostoa ja keskittymistä koettelevat kiireen ja tuottavuuden paineet, moniajo ja sosiaalinen media.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta olisi elintärkeää hiljentyä ja levätä.

Restoratiivinen jooga tarjoaa tärkeää vastapainoa hopun ja hälyn vastapainoksi. Se tarjoaa kehollisen menetelmän hermoston tasapainottamiseen ja voimavarojen uudistamiseen. Näitä taitoja voit levon lähettiläänä jakaa eteenpäin.

Rentoutumisen hyötyjä:

Elimistön omat hoitavat mekanismit käynnistyvät edistäen solujen uusiutumista, aineenvaihduntaa, ruuansulatusta ja vastustuskykyä. Autonominen hermosto siirtyy sympaattisen ”stressihermoston” aktivaatiosta parasympaattisen ”palautumishermoston” aktivaatioon. Stressihormoni kortisolin eritys tasaantuu.

Restoratiivinen jooga:

 •  Ehkäisee ja lievittää stressiä.
 •  Edistää palautumista kohentaen kehon ja mielen hyvinvointia.
 •  Auttaa uupunutta ja unetonta palauttaen voimavaroja.
 •  Tarjoaa lempeää itsehoivaa ahdistuksen tai muutoksen keskelle.
 •  Hiljentää ajatustenvirtaa ja parantaa itsetuntemusta.

 


Restoratiivinen joogakoulutus

Koulutus perustuu näkemykseen ihmisestä psykofyysis-sosio-henkisenä kokonaisuutena. Joogan näkökulmasta kehomieli on koostunut toistensa kanssa vuorovaikutuksessa olevista viidestä kerroksesta (kosha teoria). Näiden kerrosten ollessa sopusointuisessa vuorovaikutuksessa prana, elämänenergia, virtaa esteettä ja ihminen kokee kokonaisvaltaista tasapainoa.

Koulutuksen pohjana on lisäksi hermoston ja vireystilan säätely restoratiivisen joogan kehollisin keinoin, myötätuntoisuuden kokeminen ja harjoitusten ohjaaminen muille.

Restoratiivinen jooga on menetelmä, joka opettaa autonomisen hermoston säätelyä ja jossa pitkäkestoisten (2-25 min) asanoiden aikana parasympaattinen hermosto aktivoituu. Asanasta pois siirtyminen ja seuraavan asanan asetteleminen joogavälineillä lisää jonkin verran sympaattisen hermoston toimintaa, minkä jälkeen asanassa lepäämisen aikana parasympaattisen hermoston aktivaatio jälleen nousee.

 


Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii joogaohjaajille, valmentajille, hyvinvointialan eri toimijoille sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille antamaan uusia kehollisia työkaluja asiakkaiden kehon ja mielen rauhoittamiseen, turvan ja kannattelun kokemukseen sekä hyväksyvän kehosuhteen luomiseen. Koulutus sopii myös niille, jotka haluavat käyttää menetelmiä itsehoidollisiin tarkoituksiin.

Osallistujalta tulisi olla joogakokemusta jostakin joogalajista 1-2 vuoden verran.

Koulutuksen sisältö


Laajuus:

Koulutuksessa on opetusta 35 tuntia ja ohjaajatodistuksen suorittaville tulee lisäksi ohjaamisharjoittelua ja kirjallisen raportin tekemistä yhteensä 10 tuntia.

Koulutuksen sisällöt:

 • Asana-workshopit 17 kpl
 • Restoratiivisen joogan juuret ja hyödyt
 • Fysiologinen rentoutusreaktio ja rentoutumisen syvemmät tasot
 • Restoratiivisen joogan vaikutukset ja autonominen hermosto
 • Vireystila ja joogaperinteiden näkökulma (kolme laatua eli ’gunaa’)
 • Ihminen psykofyysis-sosio-henkisenä kokonaisuutena ja kosha-teoria
 • Ohjaamisen käytännöt ja teoria
 • Myötätunto ohjaamisen ja ohjaajan tukena

 

 

 

Koulutuspäivät:

pe-la: 27.-28.9.2024 ja 25.-26.10.2024
Kellonajat: pe 10-18 ja la 9-17


Lisäksi:

Verkkomoduuli 6 h omaan tahtiin (teoriaan painottuva).

Koulutuspaikka:

Koulutus järjestetään joogastudio ASANA Helsingin kauniissa, avarassa ja hyvin ilmastoidussa tilassa.⁠

Osoite: ASANA Helsinki, Kaikukatu 2C, 00530 Helsinki.

Koulutuksen aikana käytössä on kaikki tarvittavat apuvälineet; joogatuolit, hiekkapainot, bolsterit, blokit, joogavyöt ja huovat.⁠

Lue tarkemmin koulutuksen sisällöstä: www.levonvallankumous.fi/restoratiivisen-joogan-ohjaajakoulutus

Kurssin materiaali:

 • Kirjallisena materiaalina toimii Levon vallankumous -oppaan lisäksi Restoratiivisen joogan ohjaajan opas, joka sisältää myös koulutuksen asanoiden ohjeet valokuvineen.

 • Online-kurssikirjasto, joka sisältää asana-tutoriaalivideoita, ohjaajan oppaan pdf-muodossa, sekä oppimista tukevaa muuta materiaalia.

 • Koulutuksen omassa whatsapp-ryhmässä on mahdollisuus keskustella ja saada tukea.

 

Hinta:

695 euroa (sis. alv 24 %)


Lopputyön hinta:

Jos haluat suorittaa ohjaajatodistuksen, lopputyön tarkistus ja sertifikaattimaksu on 90 euroa (maksetaan erikseen viimeisenä lähipäivänä).

 

Maksu- ja peruutusehdot:

 • Sitovan ilmoittautumisen yhteydessä laskutetaan 150 euron varausmaksu.

 • Loppuosan koulutusmaksusta (545 euroa) voi maksaa 1-2 erässä, jotka laskutetaan viimeistään kuukautta ennen koulutusta, eli koko koulutusmaksu on oltava maksettuna ennen koulutuksen alkua.

 • Ohjaajatodistusmaksu 90 € maksetaan viimeisen lähipäivän aikana.

 • Jos peruutat varauksesi ilmoittautumisen jälkeen, varausmaksua ei palauteta.

 • Jos peruutat osallistumisesi 30 vuorokautta ennen tai lähempänä koulutuksen aloitusta, sinulta veloitetaan koko koulutusmaksu.

 • Jos koulutus pakottavista syistä peruuntuisi kokonaan, maksamasi rahat palautetaan tai voit siirtää osallistumisesi toiseen koulutukseen.

Osallistujien palautteita


Tulin koulutukseen tuntematta restoratiivista joogaa ja yllätyin positiivisesti joogafilosofian läsnäolosta, johon oppi nojasi. Levon merkitys syveni ja oman harjoituksen kautta avautui ihmettely hellittämisen syvyydestä, jonka tuet ja turva mahdollistavat.
Kirsistä välittyy opettajana syvä perehtyneisyys restoratiiviseen joogaan, joka on selvästi hänen oma dharma. Pienryhmässä tai yksityistunnilla ihminen saa kehollisesti kokea tuetuksi ja kannatelluksi tulemisen kokemuksen, sekä hetken jossa on mahdollisuus ottaa vastaan hyvää. Turvallinen hellittäminen mahdollistaa yhteyden ja syvyyden.

— Minna Mansikka, traumapsykoterapeutti, Lupa Hellittää, jooganohjaaja

 

Restoratiiviseen joogaan syventymisellä on ollut henkilökohtaisessa elämässä suurempi merkitys kuin olisin osannut arvatakaan. Levon äärelle pysähtyminen on mahdollistanut omassa elämässä konkreettisen uusien askelten ottamisen ja todellisen elämänmuutoksen.

— Anni Sundbacka, Turku

 

Kiitos aivan mahtavasta restoratiivisen joogan koulutuksesta. Olen pitkään halunnut opiskella restoratiivista joogaa ja tämä koulutus oli paljon enemmän kuin osasin odottaa. 

Sain omaan työkalupakkiini opettajana paljon uusia tapoja opettaa restoratiivista joogaa ja mikä parasta paljon uusia ja erittäin inspiroivia tapoja käyttää apuvälineitä eri tavoin tukemaan ja kannattelemaan kehoa syvempään levon tilaan. Yksi parhaista koulutuksista mihin olen osallistunut ja innolla odotan tulevaa jatkokoulutusta! 

Kirsi on opettajana erittäin lempeä ja kaikki huomioiva ja aivan huippuammattilainen restoratiivisen joogan opettaja. Tätä koulutusta voin lämmöllä suositella kaikille, joita restoratiivinen jooga kiinnostaa ja kaikille, jotka haluavat lempeää läsnäoloa elämään. Sain tavan arjen kiireen keskelle, jossa pysähtyä, hiljentyä ja levätä ja pitää näin omasta kehosta ja mielestä huolta lempeällä otteella harjoituksen avulla.

— Joanna, ASANA Helsinki 

Kouluttaja:


Kouluttajana on restoratiiviseen joogaan erikoistunut ohjaajakouluttaja ja jooganopettaja Kirsi Saivosalmi, joka on valmistunut restoratiivisen joogan uranuurtajan Judith Hanson Lasaterin johdolla jatkotason opettajaksi, Relax and Renew® Advanced Traineriksi Lontoossa.

Kirsin kirja Levon vallankumous (Tammi, 2021) on ensimmäinen suomalaisen jooganopettajan kirjoittama, kokonaan restoratiiviselle joogalle omistettu opas.

Eri puolilla Suomea pidettävien koulutusten ohella Kirsi ohjaa yksityistunteja ja pienkursseja Turussa. Kirsi valmistuu joogaterapeutiksi 850-tunnin ohjelmasta syksyllä 2024. 

Sitovat ilmoittautumiset:

Sähköpostitse kouluttaja Kirsi Saivosalmelle, kirsi(at)levonvallankumous.fi.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro muutamalla lauseella itsestäsi sekä ilmoita postiosoitteesi, puhelinnumerosi ja y-tunnus, jos maksaja on yritys.

Koulutuksen on käynyt jo toistasataa osallistujaa eri aloilta. Lue lisää ja liity mukaan!

https://www.levonvallankumous.fi/restoratiivisen-joogan-ohjaajakoulutus