Joogaopettajamme Mira koostaa tunnit kehonosien ja vuodenaikojen mukaan

Uncategorized Nov 05, 2018

Olen Mira Nyman ja olen aikanani päätynyt joogan pariin ostettuani astanga-joogasta kertovan kirjan (en enää muista miten tulin kirjan ostaneeksi) ja siitä harjoitteita tehden. Tästä on ikuisuus, ehkä 10–15 vuotta.

Joogan hyödyt itselleni ovat moninaiset. Se auttaa mm. stressinhallintaan, kehonhuoltoon ja kurittoman luonteen hallintaan.

Teen lähes joka päivä jonkilaisia joogisia harjoitteita. Harjoitus voi olla vaikka lyhyt meditaatio tai pidempi kehollinen harjoitus. Viikkoon mahtuu yleensä oma harjoitus, joka on vain itseäni varten, sekä teeman mukaiset harjoitukset, joita opetan. Tuntini on usein teemoitettu joko jollakin filosofisella tai ylipäänsä elämään liittyvällä teemalla. Teema voi liittyä esimerkiksi vuodenaikaan tai johonkin kehonosaan, riippuen aina siitä mikä nousee vahvimmin pintaan.

Toivon, että oppilaat saavat hetkestä sitä mitä sillä hetkellä tarvitsevat; hetken rauhaa, kenties haasteita, mahdollisia oivalluksia itsestä tai muista, ehkä itsetuntemusta ja hyvässä tapauksessa samanhenkisen porukan joiden kanssa harrastaa.

Miran vinkit joogaa harkitsevalle ja omasta mielestään kankealle ensikertalaiselle, joka epäröi tulla tunnille:

Vinkiksi sanoisin, ettei stressaa tällaisesta turhia ja tee kynnystä itselleen liian suureksi. Jos on jäykkä niin nimenomaan silloin kannattaa tulla joogaan!

-Mira

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.