Miksi joogata joogastudiolla?

Joogatuntia tai -paikkaa valittaessa tärkeintä on, että se vastaa juuri sinun tarpeitasi. Jotkut tykkäävät käydä joogaamassa paikan päällä joogastudiolla sen ainutlaatuisen, inspiroivan ja motivoivan tunnelman vuoksi. Toiset taas harjoittelevat mieluummin kotona välimatkojen, ajanpuutteen tai oman kodin rauhan vuoksi. Tärkeintä on löytää oma tapa tehdä joogaa, ja päästä nauttimaan joogan mukanaan tuomista lukemattomista hyödyistä!

Tässä blogipostauksessa syvennymme tarkemmin siihen, miksi joogastudiolla joogaaminen voi olla sinulle parempi vaihtoehto.

Parempi keskittyminen itse harjoitukseen kuin kotona

Kotona on usein enemmän häiriötekijöitä, jotka voivat tuottaa haasteita joogaharjoitteluun. Jos kotonasi asuu sinun lisäksi muita, voi olla haastavaa saada oma harjoitushetki juuri silloin kun itsellesi olisi sopivinta. Siksi voikin olla helpompaa ottaa itselle oma, säännöllinen hyvinvointihetki lähtemällä hetkeksi pois kotoa.

Myös keskittyminen joogastudiolla on todennäköisesti parempaa, kun sohva ei vedä puoleensa vieressä tai tekemättömät kotityöt häiritse mielessä. Jo se, että paikka on tehty vain joogaharjoitusta varten, ja tila on harmonisesti kaunis ja avara, voi auttaa keskittymään harjoitukseen paremmin. Myös säännöllinen maisemanvaihdos kotiympyröistä voi tehdä mielelle hyvää.

Joogastudio tarjoaa loistavat puitteet harjoitustasi varten

Joogastudiolla on kaikki tarvittavat apuvälineet harjoitustasi varten ja monesti myös enemmän tilaa joogata kuin kotona. Jos ei ole erillistä tilaa missä harjoitella, tarkoittaa se usein sitä, että ennen joogaharjoitusta täytyy tehdä tilaa mm. siirtämällä huonekaluja.

Joogastudion ammattitaitoiset ja kokeneet joogaopettavat pystyvät ohjaamaan henkilökohtaisemmin joogatunneilla esim. korjaamalla asentoja, kun taas kotona tätä mahdollisuutta ei ole valmiiksi nauhoitetuissa harjoituksissa.

Jos et ole aiemmin tutustunut joogaan ja haluat kokeilla tunteja, suosittelemme aloittamaan joogastudion livetunneilta (tai alkeiskurssilta). Näin opit parhaiten asentojen oikeat ja turvalliset linjaukset, joita opettaja voi tarvittaessa auttaa muokkaamaan omiin tarpeisiisi sopiviksi.

Tapaat samanhenkisiä ihmisiä

Joogatunneilla jaat viikottain harjoituksen usein samojen ihmisten kanssa, ja monista tulee ajan kanssa väistämättäkin tuttuja. Joogayhteisöstä voi löytää samanhenkisiä ihmisiä ja mukavan porukan, joiden kanssa joogata yhdessä. Yhdessä harjoitteleminen voi luoda vahvoja sosiaalisia siteitä, ja tuki toisilta joogaharrastajilta voi tuoda tärkeää lisäarvoa.

Viikottainen aikataulu motivoi säännölliseen harjoitukseen

Jos on haastavaa saada itsensä motivoitua säännölliseen joogaharjoitukseen, auttaa tässä joogastudion viikottainen aikataulu, jonka avulla voit varata tunteja halutessasi pidemmällekin eteenpäin. Etukäteen varatut joogatunnit auttavat pysymään halutussa harjoitussuunnitelmassa ja pitämään kiinni säännöllisestä harjoituksesta - ja siitä tärkeästä, omasta hyvinvointihetkestäsi.

Kotiharjoituksessakin on omat puolensa ja se sopii hyvin jo entuudestaan motivoituneelle joogaajalle tai jos esimerkiksi livetuntien lisäksi haluat etätyöpäivään tauotusta lyhyemmillä harjoituksilla.

Ei tosiaan ole väliä missä liikut, kunhan liikut! Mutta jos koet, että kaipaat pientä motivatiobuustia, voivat livetunnit joogastudiolla auttaa paremmin ylläpitämään säännöllistä joogaharjoitusta - testaa mikä sopii sinulle parhaiten!

 

Muista myös hyödyntää ensikertalaisen tutustumistarjous - Lue lisää TÄÄLTÄ
Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.