ASANA HELSINKI TUNTIKUVAUKSET

FLOW

Flow on virtaava, energinen ja moderni joogatunti, jossa kehon liikkeet ja erilaiset asennot yhdistyvät toisiinsa hengityksen rytmittäminä. Flow-joogatunneissa yhdistyvät moderni ja perinteinen jooga, pilates, pranayama ja meditaatio, ja liikkeet voivat olla joskus hyvinkin tanssillisia.

Tunnin aikana joogan perusasanat ja turvalliset linjaukset tulevat sinulle tutuiksi. Pääset välillä myös haastamaan itsesi uutta ja vanhaa yhdistäen, ilman suorittamista. Tunnin jälkeen olosi on energisoitunut, hyvä ja inspiroitunut.

Opettajamme johdattavat sinut turvalliseen harjoitukseen rakentaen tunnin aina teeman mukaisesti.

Tunti soveltuu loistavasti joogaan jo jonkin verran tutustuneille. Ensikertalaisille ja joogan vasta hiljattain löytäneille suosittelemme ensin joogan intensiivi-alkeiskurssia, jossa pääset rauhallisessa tahdissa tutustumaan joogan perusasentoihin ja niiden turvalliseen linjaamiseen. Katso tulevat alkeiskurssit kurssisivultamme.

VOIMAKAS FLOW

Voimakas flow on dynaaminen ja energinen tunti, jossa erilaiset jooga-asennot nivoutuvat yhteen liikkeen seuratessa hengitysrytmiä. Näin harjoituksesta tulee virtaava kokonaisuus.

Tällä tunnilla löydät uusia ulottuvuuksia modernien jooga-asanoiden löytäessä perinteiset jooga-asanat. Et pitkästy, sillä tunnin teema vaihtuu viikoittain, eikä yksikään tunti ole koskaan samanlainen. Tällä tunnilla pääset harjoittelemaan myös käsitasapainoiluja sekä inversioita.

Tunti haastaa sopivasti ja leikkimielisesti, välillä jopa omien mukavuusrajojen ulkopuolelle. Näillä tehokkailla tunneilla kehityt pikkuhiljaa omassa harjoituksessasi omassa tahdissasi silloin, kun kehosi ja mielesi ovat siihen valmiita.

Tunti etenee muita flow-tunteja nopeammalla tempolla ja on fyysisesti voimakkain harjoitus. Tunti sytyttää kehossa lämpöä ja kehittää voimaa ja kehon hallintaa, kestävyyttä, joustavuutta ja liikkuvuutta.

Tunti soveltuu parhaiten joogan perusteet hyvin hallitseville ja niille, joille liikkeen ja hengityksen yhdistäminen on tuttua. Muista kuitenkin, ettei tällä tunnilla tarvitse osata kaikkea - tarvitset mukaasi uteliaisuutta, leikkimieltä ja avoimuutta oppiaksesi lisää.

PRANA FLOW®

Prana Flow® / Prana Vinyasa® on energinen, virtaava joogaharjoitus, jonka on kehittänyt yhdysvaltalainen joogaopettaja Shiva Rea. Prana Vinyasa® käsittää noin 46 eri harjoitusta variaatioineen, joita kierrätetään vuodenaikojen ja kuunkierron mukaan.

Prana Vinyasa® on dynaaminen ja meditatiivinen kokonaisvaltainen matka joogan virtauksen eli flow’n kehollistamiseksi. 
Se perustuu pranan eli elämän virran liikehdintään ja kuuluu astangaperheeseen, johon yhdistetään myös hathajoogaa ja iyengarjoogaa.


Harjoituksissa käytetään vinyasa krama -tekniikkaa, jossa edetään asteittain. Näin jokainen voi nauttia harjoituksesta omalla tasollaan. Käytämme myös mantrausta, mudria, asanaa ja meditointia niin liikkeessä kuin rauhassa.

Sarjat kulkevat dynaamisista ja positiivisesti haastavista asanoista elvyttäviin asanoihin. Tunnin aallot rakentuvat tehokkaista ja luovista sarjoista (vinyasat), jotka linkittyvät yhteen hengityksen kanssa. Tämä syvä yhteys pidetään koko tunnin ajan ensimmäisistä mudra vinyasoista namaskareihin ja core-osuuksista tutkimusmatkalle asana mandaloihin, mudriin ja pranayamaan.


Tämä joogamuoto tarjoaa jokaisen harjoituksen yhteydessä mahdollisuuden löytää omasta kehosta ja mielestä lisää voimaa, virtausta, liikkuvuutta, tasapainoa ja hyvää mieltä.

Dynaaminen ja liikkuva tunti sopii sekä aloitteleville että kokeneimmillekin joogeille. Tunti on samalla sekä tehokas että rentouttava.

Mindful Flow on joogaharjoitus, jossa tuomme liikeharjoituksen lisäksi mukaan joogan muita elementtejä.

Harjoituksessa liikeharjoituksen lisäksi mukana on vaihtelevasti mantraa, mudria, filosofiaa, pranayama-harjoituksia ja meditaatiota. Itse liikeharjoitus on hatha-tyyppinen, mutta liikkuva, tasapainoinen kokonaisvaltainen harjoitus kaikentasoisille joogeille.

Tule mukaan juurtumaan ja löytämään tasapainoa!

Uusi ihana konsepti, jossa yhdistyy Flow-joogan ja Aerial-joogan ihanat puolet!

Tässä harjoituksessa teemme virtaavan perustason Flow-joogaharjoituksen ja loppuun hyödynnämme Aerial-silkkiä selän rentouttamiseen ja nautiskelemme ihanan pitkän loppurentoutuksen kankaassa.

Flow-harjoitus soveltuu niin aloittelijalle kuin harjaantuneemmalle harjoittelijalle herättämään ja tasapainottamaan kehoa ja mieltä. Harjoituksessa ei tehdä käsitasapainoja.

Tämä ei siis ole Aerial-joogaharjoitus, vaan kangasta käytetään vain muutamassa muodossa hyvin yksinkertaisesti, eli sinulla ei tarvitse olla minkäänlaista kokemusta ilmajoogasta, eikä sinun tarvitse jännittää kankaan käyttöä, kangasharjoituksessa ei tulla ylösalaisin.

Tervetuloa nautiskelemaan!

Tunti on Vinyasa Flow -joogatunti.

Eri chakrat edustavat eri kehon osia. Näillä tunneilla tutustutaan chakroihin eri kehonosiin keskittyvien asanoiden ja hengityksen kautta. Jokainen tunti on silti tasapainoinen kokonaisuus. Sinun ei tarvitse tietää etukäteen chakroista osallistuaksesi tunnille. Tunnilla käytetään eteerisiä öljyjä. Tunti päätetään syvärentouttavaan rummutukseen. Olet sydämellisesti tervetullut huoltamaan kehoasi!

HUOM! Jos olet tuoksuherkkä, kerro siitä opettajalle ennen tuntia, niin tällöin eteerisiä öljyjä ei tunnin aikana käytetä.

YIN / YIN JA ÄÄNIMALJAT

Yin-joogatunnilla antaudutaan painovoiman vietäväksi rauhoittavaan ja tasapainottavaan harjoitukseen. Tällä tunnilla on mahdollista päästää irti päivän kiireestä ja stressistä, tutustua paremmin omaan kehoon ja mieleen ja löytää hiljentymisen avulla rauha.

Yin-jooga on melko nuori joogasuuntaus, joka on saavuttanut suuren suosion nykymaailman kiireisessä elämänrytmissä.

Yin-jooga on rauhallista, paikallaoloon keskittyvää joogaa, jossa avataan paljon lantion ja alaselän aluetta. Lanneranka on kehomme ydin ja alueella on paljon sidekudosta ja päällekkäisiä lihaskerroksia.

Yin-joogassa asennoissa viivytään pitkään, 2-5 minuuttia kerrallaan. Yin-joogan eheyttävä vaikutus perustuukin sen pitkäkestoisiin asentoihin, jotka edistävät sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Haitallisia kuona-aineita pääsee tehokkaasti poistumaan kehosta

Yin-joogaharjoituksessa keskitytään vahvasti oman kehon kuunteluun ja hengityksen tarkkailuun. Yin-jooga on meditatiivinen harjoitus, joka vaikuttaa niin fyysiseen, henkiseen kuin energeettiseen tilaamme. Yin on vastakohta kaikelle sille suorittamiselle, josta päivämme täyttyvät.
 
Yin-joogalla on myös hermostoa tehokkaasti rauhoittava vaikutus ja siksi se on loistava lääke stressiin. Joogan monet vaikutukset selviävät vasta itse kokeilemalla.

Nämä joogatunnit sopivat kaikille. Voit hyvin osallistua tunnille, vaikket olisi koskaan ennen joogannut.

Yin ja äänimalja -tunneilla käytämme aitoja tiibetiläisiä chakra-äänimaljoja ja koshikelloja, joiden avulla luomme kaunista tunnelmaa, harmoniaa ja äänimaailmaa. Jokaiselle kehon seitsemälle energiakeskukselle on oma äänimaljansa ja sointunsa. Äänimaljojen kauniin värähtelyn aikana on taivaallista laskeutua ja rentoutua tunnin päätteeksi nautinnolliseen ja syvään savasanaan eli loppurentoutukseen. 

Äänimaljarentoutus on ihana, yksinkertainen ja tärkeä lepohetki harjoituksen jälkeen kehon palautumiseen sekä loistava väline oman terveyden tukemiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Äänimaljojen soinnut kutsuvat rentoutumaan ja pysähtymään hetkeen, olemaan läsnä. Ne auttavat tuomaan hyvän olon ja tasapainon hoitavien äänien ja värähtelyn avulla niin jännittyneeseen kehoon kuin kireään mieleenkin. Tervetuloa rentoutumaan <3

TRIGGER YIN®

Trigger Yin® -tunti on erityisen tehokas tunti kehon jännitystilojen vapauttamiseen. Tunnilla yhdistyvät nautinnollinen, rauhoittava ja tasapainottava Yin-joogaharjoitus sekä kehon triggerpisteiden käsittely ja sidekudosten kireyksien vapauttaminen fasciapallojen avulla (myofascial release).

Yin-joogassa asennoissa viivytään pitkään, jopa useita minuutteja kerrallaan. Eheyttävä harjoitus poistaa haitallisia kuona-aineita kehosta ja edistää sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Yin-joogassa venytetään sidekudoksia ja ligamentteja lihasten sijaan. Yin-joogalla on myös hermostoa tehokkaasti rauhoittava vaikutus: siksi se on loistava lääke stressiin ja mielen hälinään.

Triggerpisteiden käsittely tapahtuu tunnin aikana muun muassa fasciapallojen avulla. Triggerpisteet ovat lihaksissa tai muissa pehmytkudoksissa sijaitsevia erittäin arkoja pisteitä tai solmuja, jotka voivat aiheuttaa kipua tai arkuutta ja säteillä muualle kehoon. Triggerpisteiden käsittely nopeuttaa kehon jännitys- ja kiputilojen laukeamista.

Pisteiden syntyyn vaikuttavat monet tekijät: esimerkiksi stressi, ahdistus, kohonnut verenpaine, lihaksen liiallinen rasitus, huono ryhti (joka voi johtua esim. skolioosista, auton ajoasennosta, päätetyöstä tai vaikkapa “kännykkäniskasta”) ja jäätyminen eli rasituksen suorittaminen ilman kunnollista lämmittelyä. Myös muut triggerpisteet voivat olla edellytys uusien syntymiselle.

Trigger Yin® -joogatunnit sopivat kaikille. Voit hyvin osallistua tunnille, vaikket olisi koskaan ennen joogannut. Tunti on myös erinomainen lisä mille tahansa dynaamiselle joogatunnille tai muun urheilun oheen kehonhuoltotunniksi.  

Trigger Yin® & Yang on yhdistelmätunti joka nimensä mukaisesti yhdistää dynaamisen kehoa ja mieltä liikuttavan Flow-joogan, rauhoittavat ja lempeät Yin-asanat sekä sidekudoksia vapauttavan Trigger Yin® -tekniikan erittäin monipuoliseksi tuntikokonaisuudeksi.

Tunti voi alkaa välillä hengitysharjoituksella, meditaatiolla tai rauhallisilla Yin-asanoilla siirtyen sen jälkeen Yang- eli Flow-osuuteen hakien kehoon lämpöä, tulta, energiaa ja joustavuutta. Dynaamisen osuuden liikkeet yhdistyvät toisiinsa hengityksen johdattamana. Loppuosa tunnista omistetaan Trigger Yin®:lle ja mieltä ja kehoa tyynnyttäville pitkäkestoisille (3-5 min) venytyksille tehostaen kehonhuoltoa fasciapalloilla.

Tunti soveltuu kaikille joogan harrastajille, liikkujille ja urheilijoille, jotka haluavat monipuolista kehonhuoltoa.

Tervetuloa mukaan <3

YIN & YANG

Yin & Yang -yhdistelmätunti nimensä mukaisesti yhdistää rauhoittavan Yin-tunnin ja lempeän, kaikille sopiveltuvan flow-tunnin (=Yang) yhdeksi tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Tunnin teema ja järjestys voivat vaihdella. Tunti voi alkaa rauhallisella Yin-asanalla ja siirtyä lyhyeen Yang-osuuteen hakien kehoon lämpöä, energiaa ja joustavuutta. Dynaamisen osuuden hitaat liikkeet yhdistyvät toisiinsa hengityksen johdattamana. Loppuosa tunnista omistetaan Yin-osuudelle ja sen mieltä ja kehoa tyynnyttäville pitkäkestoisille (3-5 min) venytyksille. Tunti soveltuu kaikille joogan harrastajille!

Tule tasapainoittaamaan kehoa, mieltäsi ja energiakehoasi. Tämä tunti vie itsetutkiskelumatkalle omaan kehoon, mieleen, ja energiakenttiin. Tunnilla käydään läpi kaikki chakrat ja tasapainoitetaan niitä. Tunti viimeistellään lopuksi syvärentouttavaan rummutukseen. Yin&yang tunti on yhdistelmä yinin rauhoittavia asanoita ja yangin dynaamisempia voimistavia liikkeitä. Tarvitsemme elämässä molempia ja erityisesti tällä chakratunnilla tutkitaan oman kehon kautta kaipaako keho tässä kohtaa lisää aktiivisuutta vai rauhoittumista. Olet sydämellisesti tervetullut! Tunti sopii myös aloittelijoille, etkä tarvitse aikaisempaa kokemusta chakroista osallistuaksesi.

AERIAL PLAY

Aerial Play -tunteihin tuodaan pienesti seikkailua mukaan. Lauantain tunnit pohjaavat Aerial Iisi -tunteihin, mutta mukaan ujutetaan pari haastavampaa muotoa (asanaa tai asana-sarjaa). Tunnin tunnelma on energinen ja sopii sinulle, joka olet käynyt jo Aerial-tunnilla, mutta sopii myös leikkimielisille aloittelijoille. Tunnit varattavissa ASANA Helsinki Aerial-joogakorteilla (3x, 5x, 10x ja kausikortti).

Suosittelemme aina Aerial Startti -kurssia ennen avoimille tunneille tuloa. Lisää Startti-kursseista ja aikatauluista: https://www.asanahelsinki.fi/p/kurssit

AERIAL EASY

Aerial EASY -tunneilla otetaan todellakin iisisti. Tunti etenee letkeissä tunnelmissa ja sen pääpaino on avaavissa asana-sarjoissa sekä restoratiivisessa harjoituksessa. Inversioita on, mutta vähemmän. Tunti sopii myös aloittelijoille. Tunnit varattavissa ASANA Helsinki Aerial-joogakorteilla.

Suosittelemme aina Aerial Startti -kurssia ennen avoimille tunneille tuloa. Lisää Startti-kursseista ja aikatauluista: https://www.asanahelsinki.fi/p/kurssit

AERIAL W / Voima & venyvyys

Tämä on sinulle, joka haluat rakentaa voimaa, kehonhallintaa ja huoltaa kehoasi avaavilla harjoituksilla. Vähäisempi painotus flow’ssa, akrobatiassa, koreografiassa ja inversioissa. Painovoima peliin ja töihin! Tunti sopii myös aloittelijalle.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.