3 vinkkiä, joiden avulla päästät irti kiireisestä työviikosta

kiire stressi Nov 15, 2019

Oliko kulunut viikko kiireinen ja stressaava, kenties vapaa-ajallakaan ei ehtinyt levätä riittävästi? Valon määrän väheneminen saattaa myös vaikuttaa näin pimenevänä vuodenaikana. Kurkkaa alta muutama yksinkertainen vinkkimme, jotka saattavat auttaa mieltä ja kehoa rentoutumaan ja laskeutumaan kohti viikonloppua.


1. Liikuta itseäsi

Monet meistä tekee nykypäivänä vähemmän fyysistä työtä eli useimmiten istumme suurimman osan päivästä. Herättele kehoasi staattisen työviikon jälkeen antamalla sille kaipaamaansa liikettä. Liikunnan ei aina tarvitse olla intensiivistä hikitreeniä, pienikin liike tekee kehollesi hyvää. Jos takana on stressaava työviikko, voi kevyempi liikunta esim. kävely tai rauhallinen yin-jooga olla parempi vaihtoehto. Rankka liikunta stressaavana ajanjaksona voi myös pahentaa stressioireita. Pysähdy siis kuuntelemaan, mitä kehosi kaipaa juuri tällä hetkellä.

2. Löydä yhteys luontoon

Varsinkin kaupungissa arki on välillä hyvinkin hektistä, joten luonto voi tuoda suurtakin helpotusta kaiken kiireen keskelle. Luonnossa liikkuminen madaltaa stressiä ja jopa ehkäisee masennusta. Raikas ilma tekee myös aivoillesi hyvää, varsinkin jos olet viettänyt suurimman osan viikosta sisätiloissa. Mene vaikka kävelylle lähimetsään ja havainnoi ympäristöä, luonnon pieniä yksityiskohtia. Näe, kuulostele, haistele, ja tunnustele esimerkiksi miltä tuntuu kävellä nurmikolla tai kalliolla paljain jaloin. Anna itsellesi lupa nauttia ihanasta luonnostamme.

3. Pysähdy hetkeksi

Hektisen viikon jälkeen voi olla vaikea päästää irti työroolista. Laita puhelin ja tietokone kokonaan pois, edes hetkeksi. Näin pystyt olemaan paremmin läsnä juuri tässä hetkessä. Vaihda rento kotiasu päälle, laita kynttilöitä luomaan lämmintä tunnelmaa ja laita taustalle soimaan lempimusiikkiasi. Tee lempiruokaasi ja nauti ruoka rakkaimpiesi kanssa tai vietä laatuaikaa itsesi kanssa. Rauhoita itsesi iltaa kohden, lue vaikka lempikirjaasi tai rentoudu lämpimässä suihkussa. Iltameditointi voi olla myös hyvä keino rauhoittua työviikon jälkeen. Jos sinulla on vaikeuksia saada unenpäästä kiinni, voi esimerkiksi ohjatun meditaation kuuntelu ennen nukkumaanmenoa auttaa.

Jos kaipaat keholle ja mielelle huoltamista, meiltä ASANA Helsingistä löytyy tunteja viikon jokaiselle päivälle, lempeästä ja restoratiivisesta aina dynaamisempaan joogaan. Kurkkaa TÄSTÄ viikkokalenterimme. Ensikertalaisille tarjoamme myös 3 x tutustumistarjouskortin, katso TÄÄLTÄ lisätietoa kortista. Nähdään Kalliossa! <3

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.