4 syytä tehdä restoratiivista yin-joogaa

restoratiivinen yin May 22, 2020

 

Joskus on hyvä hetki hidastaa, varsinkin silloin kun elämä on vähän turhan hektistä. Kun arkea suorittaa liian vauhdilla, usein mielikin laukkaa samaa tahtia. Restoratiivinen yin-jooga tarjoaa kehon ja mielen yhteyden luomista ja tasapainottamista, ehkäisten stressiä ja levottomuutta. Apuvälineitä kuten bolstereita ja blokkeja hyödyntäen, staattisissa asennoissa viivytään yleensä 3–5 minuuttia, jotta päästään kehon syvimpiin osiin. Jos yin-jooga on täysin uutta sinulle, lue lisää TÄÄLTÄ.

Kokosimme 4 loistavaa syytä harjoittaa restoratiivista yin-joogaa:

 1. Pitkien ja syvien venytysten hyödyt

Aktiivisessa harjoituksessa on omat etunsa, mutta se ei ole ainoa tapa antaa keholle hyvää. Pitkillä, apuvälineillä tuetuilla asennoilla pyritään rentouttamaan lihakset ja pehmentämään sidekudokset, lihaskalvot sekä nivelet - kehomme kaikista jäykimmät osat. Pitkien, staattisten venytysten aikana annetaan painovoiman tehdä työnsä ja rauhassa viedä kehoa syvemmälle asentoon pitkien hengitysten rytmittäminä.

2. Löydä kehosi stressikohdat

Restoratiiviset jooga-asennot antavat mahdollisuuden huomioida, missä kehon osissa on kireyttä - ja mahdollisesti myös oppia ymmärtämään syitä stressin aiheuttajille. Pysähdy lempeästi tarkkailemaan ja kuuntelemaan kehoasi, mistä löytyvät omat haastavat kohtasi. Kun opit ymmärtämään niitä, voit tehdä tarvittavia muutoksia stressin vähentämiseen arjessasi ja sitä kautta myös kireydetkin vähenevät.

3. Hermoston tasapainoittaminen

Yin-joogaharjoitus aktivoi tehokkaasti parasympaattista hermostoa ja vie kehoa syvempään rentoutumiseen, jopa meditatiiviseen tilaan. Harjoituksen avulla sisäelinten energiavirtaus tehostuu ja kudokset pääsevät uusiutumaan. Saatat huomata myös stressinsietokykysi parantuneen säännöllisen harjoituksen myötä.

4. Hiljennä ylivilkas mieli

Yin-jooga on kuin lämmin halaus liian levottomasti laukkaavalle mielelle. Mielen rauhoittaminen vaatii kuitenkin aikaa ja kärsivällisyyttä; se että keho lepää restoratiivisissa asennoissa, ei tarkoita sitä että mieli automaattisesti myös hiljenisi. Ajan kuluessa ja säännöllisen harjoituksen myötä opit antautumaan paikallaan olemiseen ja olemaan läsnä juuri tässä hetkessä.

ASANA Helsinki avaa ovensa 1.6.2020, kurkkaa aikataulu TÄÄLTÄ. Nähdään tunneilla - lämpimästi tervetuloa! <3
Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.