5 syytä tehdä aurinkotervehdyksiä joka päivä

Aurinkotervehdykset ovat hyvä tapa ylläpitää joogarutiinia, etenkin jos sinulla ei ole päivittäin aikaa tehdä pidempää joogaharjoitusta. Joogaharjoitusten säännöllisyys on äärimmäisen tärkeää, ja onkin parempi tehdä edes pieni päivittäinen harjoitus kuin pidempi harjoitus epäsäännöllisesti kerran tai kaksi viikossa.

Aurinkotervehdysten tekeminen on yksinkertaista, helppoa ja kaiken sen arvoista! Vasta-alkajana kannattaa aloittaa 4-6 kierroksesta ja siirtyä pikkuhiljaa aina 12 kierrokseen asti. Päätä harjoitus loppurentoutukseen savasana-asanaan. Harjoituksen avulla aloitat päiväsi keskittyneesti ja täynnä energiaa. Jos kuitenkin vielä epäröit, tässä viisi loistavaa syytä aloittaa säännöllinen harjoitus.

1. Lisää energiavirtaustasi

Aurinkotervehdykset ovat loistava tapa energisöidä kehoa heti aamusta. Harjoitukset ovat helppoja tehdä ja pienillä muokkauksilla kaikille sopivia. Aurinkotervehdykset parantavat verenkiertoa ja vahvistavat fyysistä kehoa.

Keuhkot, ruoansulatusjärjestelmä, lihakset ja nivelet hyötyvät aurinkotervehdysten tekemisestä. Harjoitus tuo myös lisää elinvoima pranaa kehossa, mikä auttaa poistamaan energiatukoksia. Aurinkotervehdysten sarja on mukava aerobinen harjoitus, joka on hyödyksi koko keholle.

2. Pidennä ja muokkaa lihaksiasi

Säännöllinen aurinkotervehdys-harjoitus tuo lisää voimaa, joustavuutta ja liikettä kehoon. Harjoitus avaa takareidet, olkapäät ja rintakehän, samaan aikaan vapauttaen myös lihasjännityksiä. Liikkuessasi asennosta toiseen, voitelet samalla niveliä ja pidät myös täyden liikeradan kehossasi.

Aurinkotervehdykset ovat erittäin tehokkaita vapauttamaan selkärangan jännitystiloja, harjoitusten tuodessa selkärankaan lisää pituutta ja joustavuutta. Eteenpäintaivutukset ja kobra-asana auttavat luomaan tilaa ja hengittämään kehon kireisiin kohtiin. Selkärangan hyvinvointi on erityisen tärkeää yleiselle hyvinvoinnille, joten muistetaan pitää huolta siitä.

3. Koe liikkuva meditaatio

Aurinkotervehdys on asanasarja, jossa asennot yhdistyvät toisiinsa hengityksen rytmittäminä. Liikkuessasi asennosta toiseen, seuraat hengitystäsi ja annat sen johdattaa itseäsi. Hengitys luo sillan kehon ja mielen väliin, mikä luo täydellisen hetken hiljaiselle, liikkuvalle meditaatiolle.

Anna mielen seurata hengityksesi rytmiä, ja jos ajatuksesi harhailevat, suuntaa keskittymisesi jälleen hengitykseesi. Harjoitus on myös hyvä keino opetella läsnäoloa. Älä mieti kuinka monta harjoituskierrosta on jo takana tai kuinka monta on vielä edessä, vaan pyri nauttimaan harjoituksesta. Ole tietoinen juoksevista ajatuksistasi ja yritä löytää tasapaino niiden kanssa. Ei ehkä aina ole helppoa, mutta säännöllinen harjoitus auttaa tähänkin.

4. Harjoita arvostusta ja kunnioitusta

Päivittäinen aurinkotervehdys-harjoitus antaa meille täydellisen hetken havannoida kehoamme. Muutumme joka päivä, ja harjoituksen tulisi kuvastaa tätä. Jonain päivänä keho voi tuntua taipuisalta ja energiseltä ja jonain toisena päivänä taas jäykältä ja väsyneeltä. Arvosta kehoasi joka päivä sellaisena kuin se sillä hetkellä on. Seuraa sen kehitystä päivittäisten harjoitusten avulla, ja tee muutoksia harjoitussarjaan tarpeen mukaan.

Yritä olla päästämättä sisäistä egoasi ohjaamaan harjoitusta, sinun ei tarvitse mennä nopeammin tai syvemmälle asanassa. Joogassa ei ole lopullisia saavutuksia tai vaatimuksia - olet vain sinä ja kehosi, hiljalleen liikkumassa ja nauttimassa matkasta.

5. Ole keskittynyt ja kiitollinen

Kiitollisuus on ihana lahja - jaa se itsesi kanssa! Voit harjoittaa kiitollisuutta aamulla heti herättyäsi. Ole kiitollinen, että olet herännyt uuteen päivään, ja että saat liikuttaa kehoasi. Monesti unohdamme olla kiitollisia jokapäiväisistä asioista ja otamme ne helposti itsestäänselvyyksinä, kunnes menetämme ne. Mitä kiitollisempi olet ympäröivistä asioista, löydät varmasti myös enemmän asioita joista olla kiitollinen. Näin tulet huomaamatta lisänneeksi myös positiivista ajattelua.

Aurinkotervehdys on perinteisesti arvostuksen osoitus ja tunnustus Auringolle, mutta voit myös antaa arvostusta mille tahansa elämäsi osa-alueelle, jolle olet erityisesti kiitollinen. Omista jokainen harjoituskierros aina yhdelle asialle, josta olet kiitollinen. Ei ole väliä kuinka iso asia on, se voi olla todella pieni tai suuri. Koe kiitollisuuden tuoma kohotus mielellesi!

Ihania harjoituksia aurinkotervehdysten parissa!

 

Lähde: doyouyoga.com

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.