HENGITYSHARJOITUS: Pranayama - Nadi Shodhana


Nadit tarkoittavat kehossa kulkevia energiakanavia ja Shodhana tarkoittaa puhdistamista. Kyseinen hengitysharjoitus puhdistaa kehon energiakanavia ja on samalla mitä oivallisin talveen. Yleisesti pranayama-harjoitukset auttavat stressaantunutta mieltä pakottaen mielen keskittymään yhteen asiaan ja näin maadoittavat mieltä.

Etenkin näin talven flunssakautena on tärkeää pitää huolta omasta hyvinvoinnista. Vaikka flunssa ei sinua vaivaisikaan, niin nenä saattaa tuntua tukkoiselta kuivuuden takia, ulko- ja sisäilman lämpötilan vaihteluiden vuoksi. Nadi Shodhana -hengitysharjoitus avaa mukavasti hengitysteitä ja saattaa näin auttaa tukkoiseen oloon. Kokeile alla olevaa helppoa ja yksinkertaista hengitysharjoitusta.

Tee näin:

Istu mukavaan asentoon, suorista selkä. Käytä oikean käden peukaloa ja nimetöntä sierainten sulkemiseen. Etusormen ja keskisormen voit asettaa kulmakarvojen väliin tai sulkea kämmenen sisään. Hengitä luonnollista, itsellesi sopivan pituista hengitystä. Aloita keskittymällä hengitykseen, hengittäen molempien sierainten kautta ja tyhjennä keuhkot kokonaan.

1. Sulje peukalolla oikea sierain ja hengitä sisään vasemman sieraimen kautta.

2. Sulje nimettömällä vasen sierain ja hengitä ulos oikean sieraimen kautta.

3. Pidä vasen sierain suljettuna ja hengitä sisään oikean sieraimen kautta.

4. Vapauta vasen sierain, sulje peukalolla oikea sierain ja hengitä ulos vasemmasta sieraimesta.

5. Toista näitä kierroksia muutaman minuutin ajan.

Muutaman minuutin jälkeen vapauta molemmat kädet syliisi ja hengitä molempien sieraimien kautta. Käytä Nadi Shodhana -hengitysharjoitusta aina, kun koet itsesi hermostuneeksi tai tee harjoitus säännöllisesti joogaharjoituksesi yhteydessä.

 

Oletko käynyt tutustumassa kauniiseen, valoisaan ja tunnelmalliseen joogastudioomme Kalliossa?⁠ ⁠Uudet asiakkaat saavat 3x joogakortin edulliseen tutustumishintaan. Lue tästä lisää 
Olet sydämellisesti tervetullut joogaamaan ASANA Helsinkiin <3⁠

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.