Onko edellisestä joogakerrasta kulunut hetki? Inspiroidu näiden vinkkien avulla takaisin joogamatolle ♡

Onko viime joogakerrastasi vierähtänyt hetki? Kaipaisitko kuitenkin takaisin oman harjoituksesi äärelle, mutta ehkä motivaatio on hukassa?⁠

Tiedämme itsekin hyvin, että uudelleen aloittaminen voi tuntua hankalalta, etenkin pidemmän tauon jälkeen, joten toivottavasti löydät vinkeistämme inspiraatiota jatkaa jälleen joogaharjoitusta!

 

Hyväksy tämä hetki sellaisena kuin se on

Kun palaat takaisin joogamatollesi ja harjoituksesi äärelle pidemmän tauon jälkeen, todennäköisesti harjoituksesi ei ole samanlainen kuin silloin, kun viimeksi olit matolla. Yritä hyväksyä tämä muutos harjoituksessasi ja se, että on täysin ok olla siinä missä nyt olet. Jo muutaman viikon tai kuukauden päästä voit olla taas eri kohdassa harjoituksesi kanssa. Elämä on jatkuvaa muutosta ja vaikka olisit tehnyt säännöllisesti joogaa jo vuosia, harjoituksesi todennäköisesti muuttuu silti jatkuvasti. Jatkaessasi siis säännöllistä harjoitusta, myös harjoituksesi edistyy.

Tee joogaharjoittelusta kevyempää

Jos harjoituksesta tai ylipäänsä liikkumisesta on pidempi tauko, saattaa paluu harjoituksen pariin tuntua jopa hieman pelottavalta. Muista kuitenkin, että harjoituksen voi myös aina tehdä kevyemmin. Voit pitää taukoja niin paljon kuin tarvitset, laskeutua lapsen lepoasentoon kun siltä tuntuu ja tehdä punnerrukset polvet maassa. Aina on siis vaihtoehtoja kevyempään harjoitteluun. Tee alkuun kevyemmin ja keskity nauttimaan harjoituksesi kehittymisestä.

Tee lyhyempää joogaharjoitusta

Jos alkuun täysipitkä joogaharjoitus tuntuu liian pitkältä, kokeile ensin lyhyempiä 10–15 minuutin kotiharjoituksia muutamilla eri asanoilla. Tunnustele rauhassa miltä harjoitus tuntuu kehossasi. Helpottuuko asanoissa oleminen harjoituksen edetessä? Pikku hiljaa, kun keho tottuu taas liikkeeseen, saatat muistaa miten ihanaa onkaan liikuttaa kehoa ja miten hyvältä olo tuntuu harjoituksen jälkeen. Voi myös olla, että säännöllisen lyhyemmän harjoituksen myötä saatat pikku hiljaa innostua palaamaan lempijoogastudiollesi harjoittelemaan.

Kokeile rohkeasti uutta!

Kun aika on oikea ja palailet tauon jälkeen takaisin joogatunneille, saat tavallaan aloittaa joogaharrastuksen uudestaan aloittelijan silmin. Uuden kokeileminen saattaa jopa tuntua helpommalta kuin aiemmin, ja saatat nähdä koko joogaharjoituksen täysin uudesta perspektiivistä. Kokeile rohkeasti erilaisia joogatunteja, joita et ole koskaan aiemmin kokeillut tai anna uudelleen mahdollisuus sille yhdelle joogatunnille, joka ei aikoinaan tuntunut omalta. Myös eri joogaopettajien tunnit tuovat vaihtelua ja uutta näkökulmaa omaan harjoitteluun. Uuden kokeileminen tuo virkistävää vaihtelua ja saattaa sytyttää joogaharjoituksesi uuteen loistoon.

Löydä uudelleen lempiasanasi

Hemmottele itseäsi lempiasanoillasi! Ehkä löydät uutta inspiraatiota vanhoista suosikeistasi - tai vastaavasti ”inhokeista”. Kokeile ennakkoluulottomasti niitäkin asanoita, jotka eivät ole suosikkejasi, koska eri elämäntilanteissa uudella tavalla haastavat asanat voivat olla yllättävänkin inspiroivia. Vaikka olisit tehnyt säännöllisesti joogaa jo kauankin, varmasti aina löytyy asanoita, jotka haastavat sopivalla tavalla.

 

Kun olet valmis palaamaan harjoituksesi äärelle, olet lämpimästi tervetullut ASANA Helsinkiin ♡

Uusille asiakkaille 3x tutustumiskortti vain 25€ - lue lisää: https://www.asanahelsinki.fi/3x-tutustumistarjouskortti

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.