Joannan vinkit hyvinvointisi lisäämiseen kaamoksen keskellä

 

Oletko tuntenut lähiaikoina olosi väsyneeksi ja energia on paikoittain hukassa tai jopa kokonaan hävyksissä? Siinä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, elämmehän parhaillaan vuoden pimeintä ja harmainta aikaa.

Työelämässä ja arjessa emme kuitenkaan voi pysähtyä täysin ja vaipua horrokseen, ja olisikin tärkeää löytää asioita, jotka tuovat valoa ja energiaa pimeyden keskelle.

Muistuttele itseäsi, että tämäkin kausi on vain yksi vaihe elämässä, tosin meille suomalaisille pidempi sellainen. Jaksamisen ja oman hyvinvoinnin eteen tosin saattaa joutua tekemään entistä enemmän töitä pimeyden ja harmauden keskellä. Mieti niitä asioita mitkä saavat hymyn huulille ja vapauttavat oman sisäisen valon ja loisteen loistamaan entistä kirkkaampana eteenpäin valaisten ankeimmankin harmauden.

No mistä sitä energiaa ja jaksamista ammentaa? Lue alta joogaopettajamme Joannan vinkit:

 

1. LIIKUNTA

Säännöllinen ja monipuolinen liikunta on tutkitusti hyvä energian, oman jaksamisen ja hyvän olon tuoja. Liikunta on hyvä keino ylläpitää omaa vireystilaa sekä hallita kiirettä ja stressiä. Tee mieluummin vaikka joka päivä jotakin vähän kuin että tekisit kerran viikossa yhden pidemmän treenin tai harjoituksen. Kävele luonnossa, käy salilla, joogaa, tee asioita joista nautit ja jotka saavat oman kehon ja mielen hereille. Säännöllisyydestä tulee myös pikkuhiljaa huomaamattasi tapa, jota ilman et halua enää olla. Nauti liikkeestä, sen tuomasta energiasta ja hyvästä olosta!

 

2. PALAUTUMINEN JA LEPO

Tarvitsetko aktivoivaa toimintaa vai ennemminkin rauhoittumista ja palautumista? Kuuntele kehoasi. Jos tarvitset lisää energiaa, tee jotain dynaamisempaa harjoitusta, joka saa energiat liikkeelle. Jos taas tuntuu, että keho on kireä kiireen ja stressin vuoksi, suosi jotain rennompaa ja palauttavampaa harjoitusta. Aina ei tarvitse treenata sata lasissa. Vaikka aktiivisuus ja liikunta on meille hyvästä ja tuo lisää energiaa, niin kannattaa myös huomioida, että voimakas liikunta saattaa vaikuttaa unen laatuun ja omaan palautumiseen.

Löydä tasapaino treenaamiseen. Huomioi, että voimakkaampi harjoitus ja palauttava harjoitus tukevat toisiansa. Niin keho kuin mielikin kiittävät monipuolisista vaihtoehdoista! Muistathan myös levon. Nuku riittävästi. Usein tarvitsemme talvella enemmän unta. Laita tietokoneet ja puhelimet kiinni riittävän ajoissa ennen nukkumaanmenoa. Sänky on nukkumista varten, joten älä tuo sinne mukanasi mitään laitteita. Rauhoita keho ja mieli riittävästi ennen nukkumaanmenoa ja mene nukkumaan riittävän ajoissa. Jos herääminen pimeyden keskellä on haasteellista, sijoita sarastusvalolamppuun, joka lisää pikkuhiljaa valon määrää ja antaa aivoillesi aikaa rauhassa heräillä uuteen aamuun.

 

3. TERVEELLINEN JA PUHDAS RUOKA

Mitä tehdä, kun jälleen kylmenevä vuodenaika ja pimenevät illat saavat käpertymään sohvalle ja mielessä pyörii kaikki kauden herkut ja suklaat? Himo lähtee helposti lapasesta, mutta ole silti armollinen itsellesi! Pysy kohtuudessa. Koko konvehtirasiaa ei tarvitse syödä kerralla, sillä vähempikin riittää. Kuuntele myös kehoa. Haluaako keho energiaa herkuista vai tulisiko parempi energia vaikka pienestä liikkumisesta tai jostain terveellisemmästä herkusta. Säännöllinen rytmi ruokailussa ja riittävän terveellisen, puhtaan ja proteiinipitoisen ruoan ansiosta myös makeannälkä pysyy kurissa, kun verensokeri pysyy tasaisena.

Voidaan hyvin kaamoksenkin keskellä ja pidetään huolta kehosta ja mielestä 

 

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.