Kuinka säilyttää joogarutiini myös kesän lomakaudella?

Kun jooga on tullut elämääsi, pysyy se elämässäsi todennäköisesti aina – onhan se elämäntapa. Jos jostain syystä lopetat harjoittamisen, keho protestoi: huutaa kenties selkäkipua, nivelet narisee ja mielikin saattaa tuntua hitaammalta ja sumuisemmalta.

Kun olet astunut joogan polulle, sinulla on vakiintunut rutiini – aikataulu päivittäisille harjoituksille.

Lomien yhteydessä, kun arjen rutiinit pysähtyvät, muutamme yleensä myös arkisia tapojamme – joka on ihan hyvästäkin. Mutta kuinka sisällyttää joogaharjoittelumme myös loman aikatauluihin, niin ettei jo saavutettu, hyvää oloa tuova ja hyvinvointia edistävä tapa jää kokonaan pois loman ajaksi?

Tässä muutamia vinkkejä siihen:

Yksinkertaista rutiineja

Sinun ei tarvitse tehdä 90 minuutin joogaharjoitusta joka päivä. Jooga on monenlaista: se on asanaa (jooga-asentoja), mutta se on myös pranayamaa (hengitysharjoituksia) ja meditaatiota.

Jos sinulla ei ole paljoa aikaa, voit viettää viisi minuuttia päivässä tarkkailemalla hengitystäsi yksinkertaisella pranayama-harjoituksella. 

Voit myös rentoutua makaamalla Savasanassa seuraten kehoasi samalla kun rentoutat sen jokainen osan – erityisesti ne alueet, jotka keräävät eniten jännitystä. Tai, jos sinulla on enemmän aikaa ja energiaa, voit tehdä useampiakin aurinkotervehdyksiä joogamatollasi.

Muista säännöllisyys myös lomien aikana

Vaikka harjoittelisitkin vain lyhyen aikaa, yritä tehdä edes jotain pientä kehosi ja mielesi eteen päivittäin – ja pitää harjoitus säännöllisenä.

Nauti omasta hyvinvointihetkestäsi

Harjoitteluhetki on tapaaminen itsesi kanssa ja hetki omaa aikaa, joten nauti siitä vaikka harjoitus olisikin lyhyempi. Jos olet matkoilla, yritä ottaa mukaan mattosi tai esineet, jotka liittyvät niihin henkilökohtaisen yhteyden hetkiin. Valmista soittolista, jossa on musiikkia, jota tavallisesti kuuntelet joogatessasi, ja ota se mukaasi joogahetkiisi myös matkalla. 

 Tärkeintä on nauttia tekemästäsi ja tehdä joogasta elementti, joka tuo elämääsi laatua ja rikkautta. Yritä löytää tasapaino itsekurin ja odotusten välillä. Tärkeää on säilyttää ne hetket, jolloin saat yhteyden sisäiseen itseesi, näin lomasikin sujuu energisemmin.

Ota Online-jooga mukaan kesän matkoille - saat viikonlopun ajan 2 kk Online-joogat 1 kk hinnalla! Lue lisää >>
Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.