Löydä lisää voimaa, energiaa ja tasapainoa elämään.

Uncategorized Oct 19, 2018

Maaliskuu 2018

Löydä lisää voimaa, energiaa ja tasapainoa elämään.

Kärsitkö kiireestä, oletko stressaantunut ja nukut huonosti, olet väsynyt vaikka sinulla on kaikki hyvin? Tiesitkö tämän stressistä? Tilastot kertovat karua kieltään:

· Työperäinen stressi on toiseksi yleisin työperäinen terveysongelma Euroopassa heti tuki- ja liikuntaelinsairauksien jälkeen. Noin puolet työntekijöistä pitää sitä yleisenä työpaikallaan.

· Noin 50–60 prosenttia kaikista menetetyistä työpäivistä johtuu työperäisestä stressistä.

 Jos stressi on päivittäistä, se alkaa tehdä kehoon pysyvämpiä muutoksia: Aineenvaihdunnan joku osa kiihtyy ja toinen heikkenee, epätasapaino voi aiheuttaa erilaisia sairauksia.

Liikkuminen poistaa stressiä

Liikkumisen aloittamisen ajattelu voi aiheuttaa stressiä, mutta sen jälkeen kun todella aloitat harjoittelun, jokapäiväiseen elämään liittyvä stressi tulee vähenemään. Ja siitä hyötyvät myös ympärilläsi olevat, sillä kun ei stressaa, on myös vähemmän ärtyisä. Liikunta parantaa mielialaa ja pitää masennuksen poissa.

Tähtää liikunnalla parempaan oloon ja lisääntyneeseen energiaan, tai pyri vähentämään stressiä liikunnan avulla.

Kaikilla meillä on jossain vaiheessa elämää ruuhkavuodet. Toisilla opiskelu tai kiireinen työ, pienten lasten hoitaminen, arjen pyörittäminen ja kaiken tämän yhdistäminen tekee elämästä hektistä eikä oman hyvinvoinnin huolehtimiseen tunnu riittävän riittävästi aikaa. Tuntuuko tutulta?

Minunkin elämä oli ajoittain kiireistä ja tuntui, että päivän tunnit eivät riitä kaiken tekemiseen ja uni jäi helposti liian lyhyeksi ja laadultaan huonoksi, joka sitten vaikutti kaikkeen ympärillä olevaan, perheeseen, opiskeluun, työntekoon, omaan jaksamiseen ja energiatasoon. Stressaannuin helposti, tuntui, että tein paljon asioita, enkä lopulta pystynyt enää keskittymään mihinkään kunnolla.

Oli siis löydettävä jotakin, josta ei tulisi liian rutiininomaista suorittamista, harjoitus missä osaisin myös hiljentyä ja rauhoittua ja minkä avulla voisin paremmin ja terveemmin ja voisin elää stressittömämpää elämää.

Olin kokeillut useita erilaisia lajeja ratsastuksesta kamppailulajeihin, mutta aina kaikesta tuntui puuttuvan se jokin.

Lopulta kuin vahingossa löysin eräällä pidemmällä ulkomaan reissulla joogasalille, ja kerrasta tunsin kuin jokin olisi pysähtynyt ja vienyt kaiken kiireen pois.

Vuorokaudessa iso osa vietetään työpaikalla töitä tehdessä. Oletko miettinyt miten tuo aika vaikuttaa sinuun?

Istutko työssäsi tai onko työsi kovin fyysistä ja vaativaa mutta palautumiseen ja kehonhuoltoon ei ole jäänyt riittävästi aikaa? Oletko koskaan kärsinyt selkä vaivoista tai onko niskasi ja hartiasi ollut jumissa ?

Minulla on selkäkivuistakin omakohtaista kokemusta. Vaikka olen treenannut ja harrastanut koko elämäni paljon ja välillä kovaakin, luullut todella pitäväni itsestäni hyvää huolta, niin joitakin vuosia sitten kuin huomaamatta ilman suurempia varoitteluita minulla todettiin kaksi välilevyn pullistumaa alaselässä.

Jouduin pysähtymään ja miettimään miten saan itseni kuntoon ja pystyn jatkamaan normaalissa arjessa ilman, että kuormitan kehoani enää väärällä tavalla. Miten yhdistän arjen, perheen ja pystyn tekemään työtä ilman kipuja. Kehoni ei ollutkaan enää sama kuin joskus nuorempana. Oli kuunneltava myös sen muuttuvia tarpeita. Kun selkää särkee, niin myös keskittyminen on vaikeaa ja tasapaino järkkyy ja mieli on maassa. Ilman särkyjä pystyy elämään huomattavasti mielekkäämpää ja energisempää elämää.

Tiesitkö , että yli 80% suomalaisistakin kärsii jonkinlaisista selkäkivuista elämänsä aikana ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet vaivaavat joka viidettä työikäistä ja useampaa kuin joka kolmatta eläkeläistä. Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinten sairaus kuten lanneselkäsairaudet ja niskahartiaoireyhtymä.

Olen tavannut myös omassa työssäni paljon ihmisiä, joilla on ongelmia mm:ssa selän ja niska- hartiaseudun kanssa ja tiedän sen olevan hyvin yleistä. Onneksi näille vaivoille voidaan itse tehdä paljon! Oikeanlaisella, yksilöllisellä, liikkuvuutta lisäävällä ja kehoa vahvistavalla harjoituksella voidaan välttää ja ennaltaehkäistä kiputiloja ja elää täysipainoista, kivutonta ja terveempää elämää.

Haluaisitko löytää kokonaisvaltaista hyvinvointia, ennaltaehkäistä yleisiä ja kroonistuvia selkä ja - niska ja hartiakipuja ja voida viettää myös vanhempana parempaa ja terveempää elämää?

Tämä kaikki on mahdollista, jos haluat pitää itsestäsi huolta ja käyttää omaan hyvinvointiisi aikaa mikä tuo lisää energiaa arkeen ja auttaa jaksamaan.

 www.asanahelsinki.fi

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.