Mitä on Trigger Yin®?

Kärsitkö lihaskivuista, jäykkyydestä, väsymyksestä tai energianpuutteesta? Syynä saattavat olla kehostasi löytyvät triggerpisteet!

MIKÄ ON TRIGGERPISTE?

Triggerpisteet ovat ärtyneitä kohtia lihaksessa ja ne johtuvat paikallisesta hapenpuutteesta. Ne ovat kehon solmukohtia, joissa useat lihassyyt ovat pysyvästi supistuneet. Nämä kipupisteet pitävät lihaksia tai jopa lihasryhmiä jatkuvassa jännityksessä. Usein triggerpisteitä löytyy erityisesti lihasten kiinnityskohdista.

Triggerpisteet ovat seurausta aineenvaihduntahäiriöstä. Jos aineenvaihdunta häiriintyy, lihassyihin alkaa ilmestyä kovettumia. Ne voivat olla jopa herneen tai nuppineulanpään kokoisia.

Kovettumat pitää vapauttaa, koska ne estävät lihaksen aineenvaihdunnan ja aiheuttavat kipua.

Lisäksi lihas voi alkaa toimia vajaalla kapasiteetilla tai jäädä kokonaan pois käytöstä. Tällöin jokin muu lihas, lihasryhmä tai jopa toinen kehon osa korvaa heikomman lihaksen.

MITEN TRIGGERPISTEET SYNTYVÄT?

Triggerpisteet syntyvät usein lihaksen ylikuormituksesta ja myös stressi voi edistää niiden muodostumista. Triggerpiste on kehon viimeinen keino jännittää lihasta, kun energiaa ei enää ole. Triggerpiste estää myös ravinteita kulkeutumasta lihakseen tukkimalla sen lihassyitä.

Kun triggerpisteitä painetaan tai mainipuloidaan, kipu kestää yleensä 5–10 sekuntia kunnes piste antaa periksi ja lähtee sulamaan.

Aineenvaihduntahäiriöt, jotka aiheuttavat triggerpisteitä, johtuvat usein passiivisesta elämäntyylistä, liiasta istumisesta ja liikkumattomuudesta.

Passiivisen elämäntyylin lisäksi triggerpisteet voivat olla myös seurausta tapaturmasta.

Tapaturmat ja vammat voivat aiheuttaa kehoon epäsymmetriaa, joka puolestaan aiheuttaa aineenvaihduntahäiriöitä.

MITÄ ON TRIGGER YIN®?

Trigger Yin® -tunti on erityisen tehokas tunti kehon jännitystilojen vapauttamiseen. Tunnilla yhdistyvät nautinnollinen, rauhoittava ja tasapainottava Yin-joogaharjoitus sekä kehon triggerpisteiden käsittely fasciapallojen avulla.

Yin-joogassa asennoissa viivytään pitkään, jopa useita minuutteja kerrallaan. Eheyttävä harjoitus poistaa haitallisia kuona-aineita kehosta ja edistää sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Yin-joogassa venytetään sidekudoksia ja ligamentteja lihasten sijaan. Yin-joogalla on myös hermostoa tehokkaasti rauhoittava vaikutus: siksi se on loistava lääke stressiin ja mielen hälinään.

Triggerpisteiden käsittely tapahtuu tunnin aikana muun muassa fasciapallojen avulla. Triggerpisteet ovat lihaksissa tai muissa pehmytkudoksissa sijaitsevia erittäin arkoja pisteitä tai solmuja, jotka voivat aiheuttaa kipua tai arkuutta ja säteillä muualle kehoon. Triggerpisteiden käsittely nopeuttaa kehon jännitys- ja kiputilojen laukeamista.

Pisteiden syntyyn vaikuttavat monet tekijät: esimerkiksi stressi, ahdistus, kohonnut verenpaine, lihaksen liiallinen rasitus, huono ryhti (joka voi johtua esim. skolioosista, auton ajoasennosta, päätetyöstä tai vaikkapa “kännykkäniskasta”) ja jäätyminen eli rasituksen suorittaminen ilman kunnollista lämmittelyä. Myös muut triggerpisteet voivat olla edellytys uusien syntymiselle.

Trigger Yin® -joogatunnit sopivat kaikille. Voit hyvin osallistua tunnille, vaikket olisi koskaan ennen joogannut. Tunti on myös erinomainen lisä mille tahansa dynaamiselle joogatunnille tai muun urheilun oheen kehonhuoltotunniksi. 

ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA :

"Säännöllisesti käymällä tunneilla on triggerpisteiden käsittely tuonut helpotusta muun muassa iskiakseen, lihassärkyyn, kramppeihin, suonenvetoihin, kylmiin raajoihin, raajojen puutumisoireisiin, verenkiertoon, ryhtiin, rajoittuneeseen liikkuvuuteen, pehmytkudoksen joustavuuteen, kireiden lihaksien hermotukseen, hengitysvaikeuksiin, selluliittiin, ruuansulatusvaivoihin, päänsärkyyn, uupumukseen, energiatasoon ja stressiin."

"Fasciapallojen avulla saa erittäin hyvän tuntuman kehon triggerpisteisiin, jos sellaisia on, jopa sellaisiin, joiden olemassaolosta ei tiennyt yhtikäs mitään."

"Trigger Yin® -tunti on erityisen tehokas tunti kehon jännitystilojen vapauttamiseen. Tunnilla yhdistyvät nautinnollinen, rauhoittava ja tasapainottava Yin-joogaharjoitus sekä kehon triggerpisteiden käsittely fasciapallojen avulla eri kehonosien teeman mukaisesti."

"Jotkin pisteet eivät todellakaan aukea ensimmäisellä harjoituskerralla, vaan aluetta tulisi hoitaa useamman kerran ja säännöllisesti, joitakin jopa useiden viikkojen ajan."

"Tässäkin kuten kaikessa muussakin elämässä tarvitaan säännöllisyyttä ja kärsivällisyyttä."

Tervetuloa kokeilemaan Trigger Yin® -tuntia torstai-iltaisin Joannan kanssa! Kurkkaa viikon aikataulu TÄÄLTÄ.

LUE LISÄÄ TUNNEISTA:

www.asanahelsinki.fi

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.