MUISTATHAN HENGÄHTÄÄ HENGITTÄMÄÄN

KOKOSIMME SINULLE MUUTAMIA SYITÄ PYSÄHTYÄ HENGITTÄMÄÄN SYVÄÄN:

1. STRESSI

Vagushermon toimivuus auttaa vähentämään stressiä kehosta. Toisilla vagushermoa on aktiivisempi ja heidän on helpompi rentoutua stressaavan tilanteen jälkeen. Vagushermoa voi myös itse kokeilla aktivoida esimerikiksi meditoinnilla, joogalla tai syvillä ja rauhallisilla hengityksillä.

MIKÄ IHME ON VAGUSHERMO?

Vagushermo eli kiertäjähermo on pitkä aivohermo, joka ulottuu päästä aina suolistoon asti. Se on tärkein parasympaattinen hermomme, joka säätelee mm. sydämen ja suoliston toimintaa sekä hengitystä.

Vagushermon hyvä toimivuus on olennaista kehon stressin vähentämisessä.

Nykyisessä hektisessä elämänrytmissä ja jatkuvassa ärsykkeiden tulvassa sympaattinen hermostomme on aktiivisena turhan ison osan päivästä. Emme tätä edes itse välttämättä huomaa, sillä totumme nopeasti vallitsevaan olotilaamme. Hyvinvointimme ja terveytemme kannalta olisi tärkeää, että saisimme päivän mittaan aktivoitua parasympaattista hermostoamme useammin. Parasympaattiseen hermostoon pääsemme vaikuttamaan vagushermon kautta.

2. SYDÄN

Hengitysharjoitukset auttavat vähentämään sydämen työtaakkaa, syvään hengittäminen saa verenkierron vilkaammaksi ja se omalta osaltaan vähentää sydämen työtä. Syvään hengittäminen myös parantaa keuhkojen toimintaa sekä lisää happea veressä.

3. KIPU

Hengitysharjoituksesta voi olla apua kivun säätelyssä. Hitaan hengityksen on todettu vähentävän kipua. Myös kivun saaminen pois mielestä hengitysharjoitusten avulla voi olla yksi selittävistä tekijöistä.

4. RENTOUTTAA

Riittävä hapensaanti on tärkeää, koska se vähentää tehokkaasti hermostuneisuutta. Kehon saa rentoutumaan, kun hengittää tietoisesti esimerkiksi hankalissa tilanteissa; tietoinen hengitys antaa lisäaikaa miettiä, miten toimia. Se myös auttaa kehoa saamaan tarpeeksi happea ja voimaan paremmin.

5. KEHON PUHDISTUS

Hengittämisen avulla pystyt puhdistamaan elimistöäsi. Sen avulla kehosi vapauttaa 70% kuona-aineista. Uloshengitys poistaa kehon hiilidioksidia ja kehon polttojätettä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaamme aloittamaan syyskauden 5.8. alkaen. Syksyn aikataulun löydät TÄÄLTÄ.
Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.