SANKALPA – Sydämesi suurin toive

 

Usein kuulee kuinka lähes jokainen uudenvuoden ilta alkaa tai päättyy muutamalla tutulla sanalla: "Uuudenvuoden lupaukseni on".  Tiedätkö mitä tarkoitan?

Kutsumme tahdonvoimaamme ja lupaamme muuttaa paitsi sitä, mitä teemme, myös usein keitä me olemme. Asetamme suuret tavoitteet ja kuvittelemme kuinka onnellisia olemme, kun saamme mitä haluamme.

Joogan yksi opetuksista on, että "minä" ja "minun tahtoni" välillä on hyvin erilainen maailma ja tämän vuoksi usein nämä annetut uudenvuodenlupaukset eivät myöskään onnistu ja toteudu.

Sankalpa – sydämestä kumpuava suunnannäyttäjä

Joogaperinne tarjoaa meille erittäin virkistävän vaihtoehdon uudenvuoden lupaukselle, SANKALPAN eli päättäväisyyden harjoittamisen. 

Sankalpa on siis eräänlainen työkalu merkityksellisen ja omannäköisen elämän rakentamiseen. Kun sinulla on oma sankalpa kirkkaana mielessä, on sinun huomattavasti helpompaa kulkea helpommin ja määrätietoisemmin sitä kohti.

Sankalpa on positiivinen ja lyhyt lause, joka kumpuaa syvältä rinnasta, omasta sydämestä ja toimii sinun matkallasi suunnannäyttäjänä niin joogaharjoituksessa kuin omassa elämässä ja elämän erilaisissa valinnoissa. 

Sankalpaa ei myöskään keksitä, vaan se löydetään. Tunnustellaan sitä, mikä kumpuaa sydämen sisältä ja tuntuu sinulle merkitykselliseltä ja oikealta. Mikä on se mitä toivot kaikkein eniten?

Sankalpan avulla kohti elämäsi syvintä toivetta

Sankalpa ilmaistaan aina kuin se olisi jo toteutunut. Eli jos syvin toiveesi olisi saada elää onnellisena, olisi voimalauseesi "olen onnellinen”. Tai jos syvin toiveesi olisi elää terveenä ja vapaana, olisi voimalauseesi ”olen terve ja vapaa”.

Aina kun teet valintoja matolla tai maton ulkopuolella, voit kysyä itseltäsi johdattavatko valintasi sinua kohti onnellisuutta, terveyttä ja vapautta.

Mitäpä siis jos tänä vuonna tekisitkin uudenvuodenlupauksen sijaan itsellesi ensi vuodelle sankalpan, joka johdattaa sinua syvemmälle kohti syvintä toivettasi?

Sankalpan voi tehdä aina esimerkiksi keskittymisharjoituksen, meditaation tai jooganidraharjoituksen yhteydessä. Kun harjoituksen aikana toistat ääneen useita kertoja oman lauseesi, sankalpasi alkaa matkustaa kohti tätä sydämesi suurinta toivetta.

Pidä sankalpa mukanasi koko vuoden – muista myös kärsivällisyys

Mieti ennen sinulle sopivaa harjoitusta mikä on sinun elämäsi syvin toive ja mitä kohti sinä haluat ensi vuoden aikana matkustaa. 

Keitä vaikka kuppi teetä ja ota itsellesi mukava asento lempipaikassasi kotonasi. Istahda alas ja anna ajatukselle aikaa. Kun olet löytänyt itsellesi voimalauseen, ajattele kuinka istutat kauniin lempikukkasi siemenen multaan ja kuinka siitä lopulta ajan kanssa kasvaa mitä kaunein ja vahvin kukka tai puu. 

Muistathan kuitenkin, että syvin toiveesi ei välttämättä tapahdu hetkessä, joten pidä sama sankalpa mukanasi koko vuoden ajan. Kaikki tapahtuu aikanaan, omalla tavallaan ja ajallaan kun sen aika on.

Sankalpasi tarjoaa sinulle varmemman suunnan elämällesi ja auttaa sinua etenkin kiinnittämään huomiota niihin asioihin, jotka tukevat sinun syvintä toivettasi entistä paremmin.

 

Toivotan sinulle ihanaa ja onnellista Uutta Vuotta <3

”Lokah, Samastah, Sukhino, Bhavantu”  – ”May all beings everywhere be happy and free”

Joanna

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.