Sydänmeditaatio kesän tulielementille

Kesä on kiinalaisesta lääketieteestä tutun tulielementin aikaa. Sydän sykkii tulielementissä - se pumppaa veren verisuoniin ja siinä asustaa perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan myös mieli.

Etenkin kesällä tulielementin aikaan meditointi on loistava tapa tuoda tasapainoa elämään. Se auttaa harjoittamaan intuition käyttöä ja on myös loistava keino rauhoittaa ja tasapainottaa autonomisen hermoston toimintaa ja saada samalla luonnollista liikkumatilaa omille tunteille.

Meditoinnin avulla hengitys hidastuu, rauhoittuu, pitenee ja pehmenee. Lisäksi sydämen syke tasaantuu ja mieli rauhoittuu.

Kun mieli rauhoittuu ja hiljenee, alkaa sydämen levollisuus ohjata ihmisen toimintaa.

Sydämen meditaatioita on useita erilaisia. Kaikille niille on yhteistä henkinen rakkaus ja pyrkimys voimakkaampaan sydänyhteyteen.

Sydänmeditaatioiden perusajatus on, että rakkaus on jo meissä.

Sydäntä pidetään rakkauden symbolina. Harjoittamalla sydämen meditaatioita, herkistämme tietoisuutta ja siirrämme tajunnan keskusta kohti sydäntä.

Tällöin sydänkeskus aktivoituu, ja mieli sekä tunteet herkistyvät vastaanottamaan sydämemme välityksellä maailmakaikkeuden läpäisevää henkisen rakkauden energiaa ja voimaa.

Kokeile sydänmeditaatiota ja koe itse sen hyvää tekevät vaikutukset ♡

 

Alkuvalmistelut

Ota itsellesi mukava asento joko istuen esimerkiksi risti-istunnassa tai voit vaihtoehtoisesti tehdä meditaation selinmakuulla - pääasia, että saat olosi rennoksi ja mukavaksi.

Jos olet istuma-asennossa, voit istua esim. blokin tai bolsterin/tyynyn päällä tai makuuasennossa voit sujauttaa bolsterin tai tyynyn polvitaipeiden alle. Kokeile, mikä toimii sinulle parhaiten.

Jos istut, tuo kädet tai kämmenselät polvien tai reisien päälle. Voit laskea kätesi myös kevyesti syliisi.

Rentouta hartiat - pyöräytä hartiat taakse ja anna lapojen laskeutua kevyesti kohti toisiansa.

Rentouta niska - peruuta pää samaan linjaan selkärangan kanssa ja tuo leukaa kevyesti kohti kaulakuoppaa.

Tunne istuinluiden juurtuvan kohti alustaa, jolloin myös selkäranka pääsee ojentumaan ylöspäin.

Sulje silmäsi ja kiinnitä hetkeksi huomio hengitykseesi.

Huomaa rintakehän nousu ja lasku, hengityksen luonnollinen rytmi. Istu hengittäen muutama hetki.

Hengitä syvään nenän kautta sisään ja uloshengityksellä päästä kaikki ylimääräinen ja turha pois. Hengitä muutaman kerran pehmeästi nenän kautta sisään ja ulos.

Jos huomaat ajatustesi vaeltavan, palaa lempeästi takaisin hengitykseesi. Anna ajatustesi tulla ja mennä, ilman kiinnittymistä niihin.

Sydänmeditaatio

Aloita meditaatio muistamalla rakkauden tunne. Muista hetki, kun tunsit syvää rakkautta. 

Miltä rakkauden tunne tuntui kehossasi?

Muista tuo ihana hetki. Muista mitä tunsit juuri sillä hetkellä omassa sydämessäsi. Palauta tunne mieleesi ja tunne se syvällä sydämessäsi.

Kaikki se rakkaus ja rakastamisen tunne on mahdollista suunnata juuri sinne, mihin itse haluat.

Tunne miten rakkauden tunne valtaa koko kehon ja mielen. Muistele rakkauden tunnetta ja kaunista, hyvää oloa kehosi sisällä.

Pysähdy hetkeksi muistelemaan kaikista rakkaimpia ihmisiä elämässäsi.

Ajattele omaa perhettäsi. Ajattele ystäviäsi. Ajattele rakastettuasi. Näe heidät mielessäsi, kuule heidän äänensä. Tunne heidän läsnäolonsa.

Suuntaa rakkaimpiasi kohti tuo sydämessäsi oleva rakkaus. Rakasta heitä koko sydämestäsi, ja kerro se heille mielessäsi.

Kerro kuinka tärkeitä ja rakastettuja he ovat sinulle. Avaa heille sydämesi ja anna heille koko rakkautesi. Ajattele rakkauden tunnetta koko kehossasi.

Laajenna rakkauttasi yhä laajemmalle.

Kuvittele kulkevasi ulkona ja rakastavasi kaikkea mitä näet, koet ja kuulet. Voit rakastaa kaikkea mihin kosket ja rakastaa kaikkea mitä kohtaat omassa elämässäsi. 

Kuvittele miten jokaisesta kosketuksesta tulee rakkaus. Katseestasi ja sanoistasi virtaa rakkaus. Kanna tätä rakkautta kaikkialla ja anna sen kasvaa sydämessäsi.

Tunne rakkauden tunne, joka laajenee kaikkialle ympärillesi.

Viimeisenä, mutta ei vähimpänä; rakasta itseäsi.

Rakasta kehoasi, rakasta kaikkia tunteitasi. Rakasta hyviä ja huonoja puoliasi. Avaa sydämesi loistamaan ja suo myös itsellesi rakkauden lahja. 

Sydän on rauhan keskus - tunne mielessäsi suuren rauhan laskeutuvan koko rintakehän alueelle. Kuvittele, kuinka tuo tunne täyttää koko rintakehän.

Tunne kuinka rauhallisuus täyttää koko sydänalan. Tunne kuinka olet täysin turvassa ja kaikki on hyvin. Rentoudu ja hengitä tuota rakkauden tunnetta.

Tunne kuinka hengität sydämestäsi sisään ja ulos.

Lopuksi, tuo molemmat kämmenet sydämesi päälle. 

Anna hengityksesi nousta ja laskea. Tunne kämmenten alla hengityksen resonointi kehosi sisällä. Tunne kuinka sydän hengittää.

Vapauta käden reisien päälle ja istu vielä hetki hiljaisuudessa. Tunne olosi tässä hetkessä.

 

Ihanaa päivää sinulle ♡

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.