Ujjayi-hengitys - Tietoinen hengitys matkalla hyvinvointiin

Hengitä syvään ja tietoisesti - niin yksinkertainen, mutta samalla voimakas teko, joka voi muuttaa päiväsi. Ujjayi-hengitys on ikivanha hengitystekniikka, joka juontaa juurensa joogasta. Se ei ainoastaan rauhoita mieltä, vaan tarjoaa myös lukuisia terveysvaikutuksia.

Mikä on Ujjayi-hengitys?

Ujjayi-hengitys tunnetaan myös nimellä "voittoisa hengitys". Se on rauhallinen, tietoinen ja kontrolloitu hengitystapa, joka liittyy olennaisesti joogaan.

Ujjayi-hengitystä harjoitetaan usein monilla joogatunneilla sen yksinkertaisuuden ja tehokkuuden vuoksi. Koska tämä hengitystyyli pidentää hengitystä ja kasvattaa keskittymistä äänen kautta, on se erityisen hyödyllinen vagushermon ja parasympaattisen hermoston stimuloinnissa.

Tekniikka perustuu siihen, että hengität nenän kautta, mutta luot samalla ääntä niin, että se muistuttaa meren kohinaa. Tämä ääni syntyy kurkun supistumisesta, ja se toimii ikään kuin sisäisenä oppaana hengityksen aikana.

Kuinka siis tehdä Ujjayi-hengitys?

Oppiaksesi Ujjayi-hengityksen, hengitä ulos suun kautta ikään kuin huurustaisit peiliä ja luo "haaa" äänne kurkun takaosasta. Harjoittele tätä muutaman kerran ja katso, voitko pidentää "haaa"-äänen pituutta. Hengitä nyt samalla tavalla, mutta sulje suu ja hengitä ulos nenän kautta.

On tärkeää huomata, että kurkun supistumisen tuottama ääni kuuluu perinteisesti sekä sisään- että uloshengitykseen. Voit kuitenkin aloittaa tämän hengitystekniikan harjoittelun niin, että tuotat kuiskauksen vain uloshengityksellä. Kun koet, että Ujjayi uloshengityksellä sujuu mukavasti, ota mukaan sisäänhengitys samalla tekniikalla.

Ujjayi-hengityksen hyödyt:
  • Stressin lievitys
    Ujjayi-hengitys auttaa stimuloimaan parasympaattista hermostoa, mikä edistää rentoutumista ja stressin lievitystä.

  • Keskittymisen parantaminen
    Äänen tietoinen luominen auttaa keskittymään hengitykseen, mikä puolestaan rauhoittaa mieltä ja parantaa tietoisuutta.

  •  Lämmöntuotanto
    Ujjayi-hengitys luo lämmön kehoon, mikä voi auttaa lihasten rentoutumista ja lisätä nivelten liikkuvuutta.

Ujjayi-hengitys on yksi niistä yksinkertaisista työkaluista, jotka voivat tehdä suuren eron päivääsi. Kokeile tätä hengitystekniikkaa säännöllisesti ja huomaa, miten se vaikuttaa kehon ja mielen hyvinvointiin. Tiedostava hengittäminen voi olla avain tasapainoiseen ja terveeseen elämään.

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.