Vinkkejä joogan kotiharjoitukseen

Mistä motivaatiota kotiharjoitukseen?

Kaipaatko joogastudion livetuntien lisäksi myös säännöllistä harjoitusta oman kodin rauhassa? Tai onko elämäntilanteesi tällä hetkellä sellainen, ettet pääse osallistumaan joogatunneille, mutta silti haluaisit tuoda enemmän joogaa elämääsi? Lue vinkkimme, kuinka voit pitää kiinni säännöllisestä joogaharjoituksesta ja sitä kautta huolehtia omasta hyvinvoinnistasi myös ihan kotioloissa!

Lyhyempää ja lempeämpää harjoitusta

Mitä jos kotiharjoittelu olisikin kevyempää ja tarvittaessa myös lyhyempikestoista? Harjoituksen ei tarvitse kestää täyttä 1,5 tuntia - vähempikin riittää. Joskus aamulla voi riittää muutama kierros aurinkotervehdyksiä, joilla saat yön jäljiltä olevan seisahtuneen energian nousemaan ja päivän starttaamaan.

Joskus taas kiireisen päivän päätteeksi voi olla hermostolle parempi tehdä stressitasoja laskeva yinjoogaharjoitus. Tuleva pimeä talvikausi on muutenkin enemmän sisäänpäin kääntymisen aikaa, ja tätä vuodenaikaa tukee hyvin kevyempi ja lempeämpi joogaharjoitus sekä palauttava yinjooga.

Yinjooga-asennot tukevat tärkeiden sisäelimien toimintaa, auttaen kehoa luonnollisella tavalla puhdistumaan ja pysymään terveempänä ja energisempänä. Kiinalaisessa lääketieteessä käytetään samalla ajatuksella myös akupunktiota ja akupisteitä energian vapauttamiseen kehon sisällä.

Merkitse kalenteriin aika omalle harjoitukselle

Jos vain mahdollista, tee kotiisi viihtyisä, oma pieni jooganurkkaus, johon voit rauhoittua harjoituksesi äärelle. Sytytä kynttilöitä luomaan tunnelmaa ja laita harjoitukseen sopivaa musiikkia taustalle, esimerkiksi Spotifysta löydät erilaisiin harjoituksiin sopivia soittolistoja.

Jos arkesi on hektistä ja tekemistä on paljon, voi olla hyvä merkitä ylös kalenteriin viikottainen joogahetki. Näin harjoitus tulee myös helpommin säännölliseksi. Jos tuntuu, että kotona on vaikea keskittyä harjoitukseen muiden kanssaeläjien vuoksi, pyydä vaikka muuta perhettä kauppareissulle tai muihin puuhiin siksi aikaa, kun teet oman, edes lyhyen harjoituksen. Tai jos perheessäsi on muita innokkaita joogaajia, tehkää jokin helppo harjoitus yhdessä.

Muokkaa apuvälineet kotiharjoitukseen sopivaksi

Etkö omista joogassa käytettäviä apuvälineitä? Ei hätää! Voit varioida kotona löytyvien vaihtoehtojen mukaan; paksumpi kirja tai kahvipaketti käy hyvin joogablokista/tiilestä ja sohvatyyny toimii kivasti bolsterina. Jokaisesta kodista löytyy varmasti jonkinlainen huopa tai viltti, jota voi kääriä tarvittaessa useammalle kerrokselle. Vain mielikuvitus on rajana!

Omalla harjoituksellasi tuet myös meitä ♡

Jos taloudellinen tilanteesi on kenties tiukentunut näiden poikkeusaikojen vuoksi, voi online-jooga voi olla sinulle sopivampi ja huokeampi vaihtoehto studiotuntien tilalle.

Vaikka et pääsisi osallistumaan joogatunneille paikan päälle studiolle, pääset silti osallistumaan tuttujen opettajien ohjaamille online-tunneille mistä päin maailmaa tahansa, ja samalla tukien myös joogastudion toimintaa.

Toivomme, että löydät itsellesi sopivan tavan jatkaa säännöllistä joogaharjoitusta myös kotona. Jooga auttaa pitämään kehosi vahvana ja joustavana, ja se auttaa vähentämään stressitasoja, rentouttaen mieltä ja hermostoa - nämä ja monta muuta hyvää syytä motivoida itsesi takaisin oman harjoituksesi pariin yhä uudelleen.

Tee kotiharjoituksesta oma hemmotteluhetkesi; tee kotiisi kaunis jooga- ja meditaationurkkaus, jossa on mukava ottaa aikaa omalle hyvinvoinnillesi ja nauttia harjoituksesta omassa rauhassa. 

Jos haluat pitää säännöllisestä harjoituksesta kiinni tuttujen opettajien kanssa, kannattaa ainakin kokeilla olisiko online-harjoitus sinua varten, etenkin jos et aiemmin ole tehnyt säännöllistä kotiharjoitusta.

 

ASANA Online-palvelu - Joogaa missä tahansa ja silloin,
kun sinulle parhaiten sopii!

Videopankissa on tällä hetkellä jo yli 250 erilaista harjoitusta ja yhteensä yli 230 tuntia joogaa. Löydät tunteja eri tasoisille joogeille - niin joogan vasta löytäneille kuin myös pidempään jooganneille.

Tutustu kattavaan Online-palveluumme ja syystarjouksiin, jotka ovat voimassa sunnuntaihin 1.10. asti: https://www.asanahelsinki.fi/online

 

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.