Vinkit ensimmäiselle joogatunnille

joogaharjoitus Jul 27, 2023

Olitpa uusi joogassa tai palaat joogaharjoituksesi äärelle tauon jälkeen, saatat tuntea olosi eksyneeksi, etkä tiedä mistä aloittaa.

Tässä on muutamia vinkkejä;

Aloita hitaalla harjoituksella

Monet uudet joogit ovat innoissaan dynaamisesta vinyasa-harjoituksesta, edistyneempien asentojen kokeilemisesta. Jos tämä on kuitenkin ensimmäinen kokemuksesi joogasta, harkitse aloittamista hitaasti ja lempeästi, ja harjoituksella, joka on suunniteltu aloittelijaa ajatellen.

ASANA Helsingin syksyn JoogaStartti auttaa tutustumaan asentoihin, niiden nimiin ja turvallisiin siirtymiin. 2 tunnin lyhytkurssi antaa sinulle myös mahdollisuuden nähdä, sopiiko jooga sinulle.

Joogassa ei ole kyse täydellisistä ja edistyneistä asennoista. Kyse on itsensä hyväksymisestä ja omien henkilökohtaisten rajojen sisällä toimimisesta. Ajan ja säännöllisen harjoittelun myötä kehosi avautuu ja antaa sinun edetä harjoituksessa.

Käytä apuvälineitä

Apuvälineet, kuten blokit, peitot ja joogavyöt, ovat hyödyllisiä työkaluja aloitteleville joogeille. Käytä niitä, jos voit. Ne auttavat sinua rakentamaan asentoja tai muokkaamaan niitä, jotta saat kaiken irti harjoituksesta.

Hengitä

Joogassa on kyse syvän yhteyden löytämisestä kehomme ja mielemme välillä, ja hengitys on tässä keskiössä. Hengitä koko kehoon asennoissa ja rentoudu.

Nautiskele Shavasanasta

Useimmat joogatunnit päättyvät Shavasanaan, loppurentoutukseen. Tämän asennon tarkoitus on antaa keholle lepoa.

Monet pitävät tätä asentoa haastavimpana. Saatat ihmetellä, mitä järkeä on maata hiljaa selällään. Shavasana antaa sinun sisäistää juuri suorittamasi fyysisen harjoituksen ja tuo tasapainoa hermostollesi. Anna itsellesi aikaa olla hiljaa ja todella nauttia. Aloita vain viidellä minuutilla ja ajan mittaan pidennä loppurentoutustasi.

Jooga-asentojen nimet

Opettajasi saattaa viitata joogaasentoihin sanskritinkielisissä nimissä, jotka voivat tuntua vierailta. Älä huoli, alat tunnistaa ne ajan kanssa.

Vaatetus

Venytät vartaloasi kaikkiin suuntiin, joten et halua käyttää mitään, mikä rajoittaa liikettäsi, eli käytä joustavia urheiluvaatteita.

Joogaa harjoitetaan paljain jaloin. Tuntien alussa kannattaa pitää sukat jalassa, jos on kylmä, mutta kun lähdet liikkeelle, ota sukat pois. 

Rauhallisimmilla yin-tunneilla, missä keho on pitkiä aikoja paikallaan, kannattaa pukeutua lämpimämmin.

Älä vertaa itseäsi muihin

Katso omaa edistymistä; aina on ihmisiä, jotka ovat kokeneempia kuin sinä. Jooga ei ole kilpailu. Arvosta oman harjoituksen edistymistä, sen paras osa on sisälläsi.

Toista harjoitusta

Vähän ja usein on tehokkaampaa kuin satunnaiset pitkät joogatunnit. Jo 15 minuuttia päivässä muutamalla hyvin valitulla asennolla voi olla erittäin positiivinen vaikutus fyysiseen, emotionaaliseen ja henkiseen hyvinvointiin.

Tervetuloa joogan pariin!

 

Seuraava JoogaStartti 26.8.

JoogaStartti on hyvä pohja, jolle rakentaa harjoitustasi - sopii erinomaisesti myös sinulle, joka joskus olet kokeillut joogaa, mutta haluat palautella mieleen jo joskus opittua ja saada varmuutta tulla tunneille.

Kahden tunnin lyhytkurssin aikana tutustumme aurinkotervehdyksen perusmuotoihin, harjoittelemme, muokkailemme sinun kehosi mukaan. Käymme myös läpi liikkeen ja hengityksen yhdistämistä.

Kurssin jälkeen sinun on mukavampi lähteä avoimille tunneille, ja vaikka tunneilla tulee paljon uutta vastaan, on sinulla perusmuodot hallussa.

Lue lisää:

https://www.asanahelsinki.fi/joogastartti

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.